Επίσκεψη της Τζέμη Τασάκου & παρουσίαση της διασκευής της στο “Το παραμύθι χωρίς όνομα” Εκδ. Μεταίχμιο

Ευχαριστούμε θερμά την Τζέμη Τασάκου που μάς τίμησε με την παρουσία της τώρα που εμείς της ΣΤ τάξης αποχαιρετάμε το δημοτικό. Η ΣΤ2 τάξη είχε την χαρά να τη γνωρίσει από κοντά και την προηγούμενη χρονιά και εφόσον υποσχεθήκαμε τόσο εγώ η δασκάλα τους η κ. Βασιλική Ρεσβάνη όσο και η συγγραφέας μας ότι θα ξαναβρεθούμε, ήταν μία υπόσχεση που δεν γινόταν να ξεχάσουμε….

(Φωτογραφία 2017)

Η επίσκεψη συνδυάστηκε με τη φιλοξενία στην τάξη μας της Β τάξης της κ. Νίκης Λαμπροπούλου όπου οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την αφήγησή της στο πανέμορφο αυτό παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα. Η Τζέμη Τασάκου έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να μετατρέπει ένα πολυσέλιδο αριστούργημα της Ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά σε ένα πιο σύντομο κείμενο, προσιτό στην ηλικία των μαθητών των πρώτων τάξεων του δημοτικού και παράλληλα το κάνει πιο σύγχρονο με αυτή την όμορφη εικονογράφηση.

 

Η επίσκεψη στο 33ο  Νηπιαγωγείο της κ. Ασημίνας Κοτσιά μάς ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων διότι κάποια από τα παιδιά πήγαιναν και αυτά εκεί. Ετσι περάσαμε για λίγα λεπτά και στο άλλο νηπιαγωγείο των υπολοίπων μαθητών. Περάσαμε υπέροχα και μάθαμε τόσα πολλά. Να ευχαριστήσουμε και πάλι την Τζέμη Τασάκου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο για το υλικό που μάς έστειλε αλλά και την συνεργασία που είχαμε και τέλος την κ. Τόνια Μιχαλοπούλου που συνέβαλε αποφασιστικά για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης φιλαναγνωσίας.  Κλείνοντας ευχόμαστε και σε άλλες όμορφες συνεργασίες και συναντήσεις. Κυρία Ασημίνα, και του χρόνου νέες δράσεις!