To καρναβάλι των ζώων

Το Καρναβάλι των Ζώων είναι μια χιουμοριστική μουσική σουίτα, που ο Καμίλ Σεν Σανς έγραψε το 1886, όταν οι μαθητές του, του ζήτησαν να συνθέσει κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Στα μουσικά παραμύθια, διαφορετικά όργανα δίνουν φωνή στους ήρωες. Έτσι συμβαίνει και στην περίφημη σουίτα το “Καρναβάλι των ζώων”, όπου όλα τα ζώα δανείζονται τις φωνές τους από έγχορδα, πνευστά και κρουστά όργανα.

Στο Καρναβάλι η μεγάλη γιορτή των ζώων ξεκινά και οι καλεσμένοι καταφθάνουν, καθένας με την πόζα του, που δηλώνεται με τη μουσική: πρώτο μπαίνει το λιοντάρι, ο βασιλιάς της ζούγκλας με βασιλικό εμβατήριο. Πίσω του συνωστίζονται κότες και πετεινοί, χελώνες, ψάρια και πουλιά, δύο μουλάρια που χλιμιντρίζουν, ένας χορευταράς ελέφαντας, δύο καγκουρό που χοροπηδάνε, ένας γάιδαρος που μουγκανίζει, ένας κύκνος που γλιστράει κομψά στα ήσυχα νερά της λίμνης. Μια χαρμόσυνη κιβωτός με κάθε κάτοικο του δάσους και της ζούγκλας, ένας μουσικός χάρτης της πανίδας της γης. Κανένας δε θα λείψει από το χαρούμενο καρναβάλι!

Μπορείτε να δείτε σχετικές πληροφορίες στο άρθρο Το καρναβάλι των ζώων! Ένα καρναβάλι φαντασίας για μικρά και μεγάλα παιδιά! από το ιστολόγιο Παίζουμε μαζί.

Πηγές:

Skroutz

Culture now

Σαν Σήμερα