Αυγογιρλάντες με πασχαλιάτικες ευχές!

 

Οι δύο πασχαλιάτικες κοτούλες που μας επισκέφθηκαν φέτος, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα σήμερα έφεραν στην τάξη μας πασχαλιάτικες ευχές από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αλβανία. Μας ζήτησαν να δημιουργήσουμε ευχές με αυγά – γράμματα. Μας κάλεσαν να παρατηρήσουμε τις ευχές, τις λέξεις και τα γράμματα που τις αποτελούν και μας ζήτησαν να τις “διαβάσουμε”.

Στη συνέχεια μας παρουσίασαν τα γράμματα των ευχών αυτών. Έκαναν όμως μια μεγάλη ζαβολιά.  Έβαλαν κάθε γράμμα μέσα σ’ ένα αυγό. Μπέρδεψαν τα αυγά – γράμματα μεταξύ τους και μάλιστα τα μπέρδεψαν και με τα γράμματα άλλων ευχών όπως “Καλή Ανάσταση” και “Χαρούμενη Ανάσταση!

Τα παιδιά αρχικά έκοψαν τα αυγά, χρωμάτισαν τα γράμματα που περιείχε το καθένα και προσπάθησαν να συνθέσουν τις ευχές. Σήμερα ξεκίνησαν από τις ευχές “Καλό Πάσχα” και “Happy Easter” και δημιούργησαν τις πρώτες αυγογιρλάντες, κρέμασαν δηλαδή τα γράμματα – αυγά  σε χρωματιστές κορδέλες και στόλισαν την τάξη με αυτές.

Τα υπόλοιπα αυγά – γράμματα έτοιμα κομμένα και στολισμένα, περιμένουν να γίνουν αύριο οι επόμενες αυγογιρλάντες.

[Μπορείτε να δείτε τις αυγογιρλάντες στη δημοσίευση “Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα” στο ιστολόγιο του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου – Κορδελιού].

Πηγές εικόνων:

Οι εικόνες ανακτήθηκαν με τη σειρά που εμφανίζονται αντίστοιχα από τις παρακάτω ιστοσελίδες (στις 23 Απριλίου, 2013): 1) https://blogs.sch.gr/8lyk-pat/ 2) http://de.123rf.com 3) http://www.stadtbibliothek-springe.de/ 4) http://www.balkanweb.com/forumi/index.php?topic=4270.0