Παραμύθια για τις πρώτες ημέρες στο νηπιαγωγείο

Πάκι το αρκουδάκι, πρώτη μέρα στο σχολείο  

Συγγραφέας: Ρώσση – Ζαΐρη Ρένα, Εικονογράφος: Βαρβαρούση Λήδα, Εκδόσεις: Μίνωας

“Ο Πάκι, το μικρό αρκουδάκι, δε θέλει να πάει σχολείο. Τι κι αν η μαμά τού λέει πως θα κάνει πολλούς φίλους, θα μάθει να γράφει και να διαβάζει. Τι κι αν η Τόνια η σκιουρίνα, η φίλη του, του φωνάζει πως το σχολείο είναι πολύ διασκεδαστικό… Ο Πάκι νιώθει πως οι γονείς του θέλουν να τον διώξουν από το σπίτι, νομίζει πως δε θα ξαναδεί ποτέ τη μαμά και τον μπαμπά του, στενοχωριέται πολύ. Μέχρι που έρχεται η μέρα που φοβάται τόσο: η πρώτη μέρα στο σχολείο! Μαζί της έρχεται και το σχολικό…”

Η πρώτη μέρα στο σχολείο

Σειρά: Ζήτω το Μεγάλο Σχολείο, Συγγραφείς: Κλωντ Γκούτμαν, Εκδόσεις: Σύγχρονοι ορίζοντες, Μετάφραση:  Ζωή Βερβεροπούλου, Εικονογράφηση: Μπλοκ Σερζ

“Όταν χτύπησε το ξυπνητήρι, ήμουν ήδη ξύπνιος. Για δέκατη φορά βεβαιώθηκα πως δεν έλειπε τίποτα από την καινούρια μου τσάντα. Στο δρόμο ένιωθα τόσο μεγάλος που άφησα το χέρι της μαμάς. Σίγουρα ήμουν πια μεγάλος. Μπήκα στο σχολείο χωρίς να κοιτάζω πίσω. Ήμουν μαθητής. Ήταν η πρώτη μου μέρα στο σχολείο”.

Ένας βατραχάκος στο νηπιαγωγείο

Συγγραφέας: Αρήτη Μαρθανασέα, Εικονογράφηση: Κατερίνα Σπαθάρα,  από το ιστολόγιο ΙΔΕΕΣ για νηπιαγωγούς.

“Ο Οδυσσάκος, ο μικρός πράσινος βατραχάκος, βιώνει το άγχος του αποχωρισμού από τη μητέρα του, την πρώτη μέρα της φοίτησής του στο νηπιαγωγείο…” Διαβάστε το παραμύθι εδώ, αφού κατεβάσετε το αρχείο, πατώντας πάνω στον τίτλο.

 Το μικρό κοάλα στον παιδικό σταθμό

Συγγραφέας: Νάντια Μπερκάν, Εικονογράφος: Αλέξις Νεσμέ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

“Σήμερα το μικρό Κοάλα είναι στον παιδικό σταθμό. Τραγουδάει, χορεύει, παίζει και ζωγραφίζει με τους καινούριους του φίλους. Το μικρό Κοάλα δε θέλει να τελειώσει η μέρα!” Διαβάστε το παραμύθι ONLINE στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Παπαδόπουλος (Ιδέα από το ιστολόγιο Πολύχρωμη τάξη).

Επιπλέον τίτλους παραμυθιών με το αντίστοιχο θέμα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο Βιβλία για τις πρώτες μέρες στο σχολείο στη σελίδα Θέματα για Γονείς.