Επιβεβαίωση δεδομένων και παρακολούθηση της ύλης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων

thinking g1fee17a65 640

Αξιότιμες Διευθύντριες / Αξιότιμοι Διευθυντές,

των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Γυμνασίων Λυκειακές Τάξεις.

Όπως έχετε διαπιστώσει από την έκθεση παρακολούθησης της ύλης της 23/01/2023, η επιβεβαίωση δεδομένων της 15ης του μηνός έχει «διασυνδεθεί» με την καταχώρηση της ύλης που έπεται. Δηλαδή από την 15η του μηνός δεν σας επιτρέπεται να κάνετε επιβεβαίωση δεδομένων αν δεν έχετε καταχωρήσει την ύλη των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, για την οποία η προθεσμία μπορεί να είναι μια εβδομάδα ή και περισσότερο πιο μετά.

Όπως καταλαβαίνετε, ουσιαστικά «ακυρώνουμε» την εγκυρότητα της διαδικασίας παρακολούθησης της ύλης αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί στην ημερομηνία της επιβεβαίωσης δεδομένων. Αυτό όμως δε θέλουμε να συμβεί, είναι πιο σημαντικό να κάνουμε ΣΩΣΤΑ την παρακολούθησης της ύλης, κι ας ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ μια εβδομάδα η επιβεβαίωση δεδομένων.

Ανακεφαλαιώνοντας, σας το λέω επίσημα ότι ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να κάνετε επιβεβαίωση δεδομένων επειδή δεν έχετε καταχωρήσει την ύλη των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τότε, χωρίς άγχος – σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εγκυκλίων, θα καταχωρείτε την ύλη στις ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (όχι νωρίτερα γιατί τότε δίνετε «ανεπίκαιρα» στοιχεία) και ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Μωραΐτης