Διαγραφή λογαριασμού στο epresence.gov.gr λόγω αποχώρησης από την ενεργό υπηρεσία

epresence logo

Αγαπητή συναδέλφισσα / Αγαπητέ συνάδελφε,

ένα από τα προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζω με την υπηρεσία τηλεδιασκέψεων του ελληνικού δημοσίου epresence.gov.gr είναι ότι κάθε διευθύντρια / διευθυντής που αποχωρεί δεν μου “επιστρέφει” το e-mail του σχολείου που έχει δεσμεύσει με το taxisnet του δημιουργώντας τον ηλεκτρονικό του λογαριασμό στο e-presence.gov.gr. Αυτό μου δημιουργεί το πρόβλημα ότι δεν μπορεί να “δεσμεύσει” με το taxisnet της / του η επόμενη διευθύντρια / επόμενος διευθυντής το e-mail του σχολείο και πρέπει να θυμάμαι να στείλω την πρόσκληση στο προσωπικό του e-mail κι όχι στου σχολείου.

Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε με την “σκληρή” λύση στο πρόβλημα, η οποία συνίσταται στη διαγραφή του λογαριασμού και η οποία ενδείκνυται στην περίπτωση αποχώρησης από την ενεργό υπηρεσία, δηλ. συνταξιοδότησης ή αυτοδίκαιης αποχώρησης.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας epresence.gov.gr με χρήση των κωδικών σας taxisnet. Στην αρχική οθόνη, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα, πατήστε πάνω δεξιά που εμφανίζονται τα αρχικά του ονοματεπώνυμου σας και κατόπιν πατήστε “Ο λογαριασμός μου”

screenshot1

Στην οθόνη που εμφανίζεται, κάτω δεξιά υπάρχει ένα κουμπί που λέει “Διαγραφή λογαριασμού”. Πατήστε το και επιβεβαιώστε αν χρειαστεί.

screenshot2Αυτό ήταν! Μόλις διαγράψατε το λογαριασμό σας και απελευθερώσατε το λογαριασμό του σχολείου. Σας ευχαριστώ!