Χριστουγιεννιάτικα παιχνίδια

ai-vasililis

Τι κρύβει η χριστουγιεννίατικη κάλτσα ;

Υλικά :  χριστουγιεννιάτικη κάλτσα , μικροαντικείμενα από το χώρο του νηπιαγωγείου . 

Τοποθετούμε σε μια χριστουγιεννιάτικη κάλτσα διάφορα μικροαντικείμενα ( τουβλάκι , συνδετήρας , ένα στολίδι, κουδουνάκι , ένα μανταλάκι κ.λ.π.) .Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο και η κάλτσα πηγαίνει από χέρι σε χέρι και κάθε παίκτης αφού την ψηλαφίζει λέει ένα αντικείμενο που περιέχει . Αφού όλα τα παιδιά ολοκληρώσουν τη διαδικασία ανοίγουμε την κάλτσα και βγάζουμε ένα  ένα τα μικροαντικείμενα ονομαζοντάς τα . Βρήκαν όλοι κάποιο;

 

Τα κουδουνάκια του Αι-Βασίλη 

Υλικά :  κουδουνάκια , σκούφος Αι-Βασίλη .

Τα παιδιά κάθονται ημικυκλικά . Επιλέγουμε ένα παιδί μετά από λάχνισμα  για να κάνει  τον Αι-Βασίλη και ένα παιδί να κάνει τον κλέφτη των κουδουνιών .Ο Αι -Βασίλης κάθεται σε μια καρέκλα με γυρισμένη την πλάτη στα παιδιά  στη μέση του κύκλου και κάτω από την καρέκλα του βάζουμε τα κουδουνάκια . Μετά ένα παιδί προσπαθεί  αθόρυβα να κλέψει τα κουδουνάκια του Αι -Βασίλη . Αν εκείνος  καταλάβει τον κλέφτη ,  τότε τρέχει να τον πιάσει και γίνεται εκείνος Αι-Βασίλης . Αν δεν τον καταλάβει , παραμένει στη θέση του για ακόμα μια φορά , αλλά οχι περισσότερο για να εναλλάσονται οι ρόλοι . 

 

Βρες το χριστουγιεννιάτικο τραγούδι 

Υλικά :  ένα cd  με διάφορα χριστουγιεννιάτικες μελωδίες  . 

 

Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και με λάχνισμα επιλέγουμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη . Η κάθε ομάδα ενναλάξ  προσπαθεί  να μαντέψει  από  τη μελωδία που  ακούγεται , τον τίτλο του τραγουδιού .Η ομάδα που θα βρεί τα περισσότερα τραγούδια αναδεινύεται νικήτρια .