Οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση του κορωνοϊού sars-cov 2 ενημερώνει για την ύπαρξη ψηφιακών εργαλείων που θα επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, αναγνωρίζοντας βέβαια πως αυτό δεν αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά στο να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

 1. Ψηφιακά βιβλία (http://ebooks.edu.gr/new)
  Κάνετε κλικ στην τάξη σας, ή το αντικείμενο που θέλετε να αναζητήσετε.
  · Κάνετε κλικ σε ένα βιβλίο και ανοίγει σε νέα σελίδα.
  · Πάνω δεξιά υπάρχει η λίστα με τα περιεχόμενα, σε drop down μενού, το οποίο σας δείχνει τις διαθέσιμες ενότητες.
  Για τα βιβλία με ενσωματωμένους συνδέσμους html:

  · Αφού επιλέξετε το κεφάλαιο, εμφανίζεται το κείμενο με εικονίδια (π.χ. τα παραπάνω) ή ενσωματωμένους συνδέσμους, πάνω στους οποίους μπορείτε να πατήσετε προκειμένου να μεταβείτε σε επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό (ασκήσεις, προσομοιώσεις, πολλαπλές πηγές).
 2. Φωτόδεντρο (http://photodentro.edu.gr/aggregator)
  · Το διαδραστικό υλικό του συσσωρευτή είναι οργανωμένο σε θεματικές περιοχές.
  · Επιλέγετε την θεματική περιοχή που σας ενδιαφέρει και εμφανίζεται όλο το διαθέσιμο υλικό ή πληκτρολογείτε λέξεις κλειδιά από την μπάρα αναζήτησης.
  · Επιλογή εκπαιδευτικής βαθμίδας: Αναζητάτε το διαδραστικό υλικό ανάλογα τα με φίλτρα που σας ενδιαφέρουν (από τις επιλογές που βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας), ή αναζητώντας με λέξεις κλειδιά στη μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας.
  · Μόλις βρείτε το υλικό που σας ενδιαφέρει, πατάτε επάνω στον τίτλο και μεταβαίνετε σε νέα σελίδα.
  · Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινάει η δραστηριότητα (βίντεο, προσομοίωση, οπτικοποίηση, πείραμα, άσκηση, εκπαιδευτικό παιχνίδι, κλπ.)
 3. Προσβάσιμο (http://prosvasimo.iep.edu.gr/el)
  Πλατφόρμα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, όπως προβλήματα όρασης, κινητικά, ακοής, διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, κλπ. που μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση.
Οι δασκάλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *