ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Υπάρχει μια φράση που λέει “Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, βρίσκουμε την χαρά των Χριστουγέννων – μέσα από την καρδιά του το αληθινό τους νόημα”. Αν και τα τελευταία χρόνια, τα Χριστούγεννα έχουν εμπορευματοποιηθεί και έχουν μετατραπεί σε μια γιορτή ανταλλαγής δώρων, ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε την ουσία που εμπεριέχει αυτή η μεγάλη γιορτή, και να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο και τη διαχρονικότητα των μυνημάτων της! Στα πλαίσια αυτά ας αφιερώσουμε χρόνο μαζί με τα παιδιά και ας τους μεταφέρουμε λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ’αυτό το Σαββατοκύριακο με τις προτάσεις που ακολουθούν .

Α. Ταινία

 “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι”

Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον έλεγαν Τρωκτικούλη.
Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ’ αγγίξει.

– Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι.
– Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ’ αγγίξει κανείς…

Β.ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ :Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ.

Γ.Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Φωτεινές εγκαστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και συνθέτουν ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κάντε τη χειμωνιάτικη βόλτα σας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στην ονειρική ατμόσφαιρα του Θόλου, του Ξέφωτου, του Πευκώνα και των Φυτεμένων Δωμάτων, ανακαλύψτε την ελευθερία του παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες και εξερευνήστε τα όρια μεταξύ φωτός, χρωμάτων και κίνησης.

Ακολουθήστε τις φωτεινές διαδρομές του εμπνευσμένου από τη φυσική συμμετρία Aqueous της Jen Lewin στο Ξέφωτο. Παίξτε με τις διαδραστικές πλατφόρμες του, που είναι σχεδιασμένες για να ανιχνεύουν τις ανθρώπινες κινήσεις.

Συνεχίζοντας τη βόλτα σας προς τον Πευκώνα, συναντήστε το Living Lantern των NEON και Frankie Boyle Studio, ένα κινητικό έργο που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή και χαρίζει μια ευεργετική ανάπαυλα διαλογισμού.

Αμέσως μετά, αφήστε τη λάμψη των πυγολαμπίδων του Firefly Field του Studio Toer να σας οδηγήσει στον Θόλο,εκεί όπου στο δικτύωμα του αιωρούνται εκατοντάδες κινούμενα σημεία φωτός.

Τέλος, περπατήστε στο μονοπάτι του Φάρου που φωτίζεται από τους τέλειους κύκλους του Crop Circles των Before light, οι οποίοι ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και βρίσκονται σε αντίθεση και, ταυτόχρονα, συνομιλούν με τη γεωμετρία του κτηρίου του ΚΠΙΣΝ.

Οι φωτεινές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά 17.00 με 00.00 μέχρι τις 06/01/22. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Firefly Fieldτου Studio Toer

Πηγή πληροφοριών:coulturenow

Δ.Διαδραστικά Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια

Το πιο κάτω εκπαιδευτικό υλικό είναι από το ιστολόγιο της Νίκου Βασιλικής.

Καλή διασκέδαση

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων