ΔΗΛΩΣΗ SELF TEST ΣΤΟ edupass.gov.gr.

ΔΗΛΩΣΗ self-test

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα self test των μαθητών - Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 1/11

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν  τα αποτελέσματα των self tests των μαθητών και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για όλο το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων

Αλλάζει από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η πλατφόρμα  όπου γίνονται οι δηλώσεις των self tests των μαθητών. Συγκεκριμένα, οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε δημόσια σχολεία καλούνται να δηλώσουν τα αποτελέσματα των self tests των παιδιών τους στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr 

Από σήμερα λοιπόν αλλάζει η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές για να παρακολουθούν το μάθημα στα σχολεία τους . Συγκεκριμένα τίθεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, στην οποία o διευθυντής κάθε σχολείου θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώνει ότι μέσα στη σχολική μονάδα βρίσκονται μόνο μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για φυσική παρουσία στο σχολείο και τηρούν τα απαραίτητα για τον κορονοϊό υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι γονείς, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.