ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

αξιολάτρευτο παιδί παίζει με κατασκευή και κοιτώντας ψηλά στο νηπιαγωγείο - Φωτογραφία, εικόνα

Καλημέρα σε όλους σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ευχή για καλή σχολική χρονιά.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η έναρξη των μαθημάτων για όλα τα τα σχολεία θα γίνει Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάπως διαφορετική, με πολλές αβεβαιότητες, αγωνίες δυσκολίες και φόβους για όλους μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την κάνουμε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ξεπρνώντας τις αντιξοότητες με συνεργατική διάθεση και κατανόηση.
Μέχρι τότε καλό θα είναι να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τα παιδιά, μιλώντας τους για όλα τα καινούργια και διαφορετικά πράγματα που θα μάθουν στο σχολείο, για τους νέους φίλους που θα γνωρίσουν, για τα καινούργια παιχνίδια, έτσι ώστε να διευκολύνουμε την προσαρμογή τους.
Στα πλαίσια αυτά, μπορούμε να διαβάσουμε στα παιδιά το βιβλίο ΄΄ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΑΚΙ ΄΄, το οποίο μας δείχνει ένα γλυκό και τρυφερό τρόπο για να αμβλύνουμε τις αγωνίες και τους φόβους των παιδιών κατά τις πρώτες ημέρες του σχολείου.

“Το Μαγικό φιλί” “The kissing hand” της Audrey Penn, ένα παραμύθι αγγλικό.

«Ο ήρωάς μας είναι ο Τσέστερ, ένα μικρό ρακούν. Ο Τσέστερ που φοβάται να πάει στο σχολείο. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του παρακαλεί τη μαμά να τον αφήσει να μείνει μαζί της στη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού με τα αγαπημένα του παιχνίδια του, τα βιβλία, την κούνια στο μεγάλο δέντρο. Η  μαμά πολύ γρήγορα με τα γλυκά της λογάκια θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα αποκαλύπτοντάς του ένα μυστικό, το δικό τους μυστικό, το μαγικό φιλί στην παλάμη που θα κάνει την αγάπη της μανούλας να ταξιδέψει και να φωλιάσει στην καρδούλα του, ένα μαγικό φιλί που δεν φεύγει με τίποτε, θα είναι συνεχώς κοντά του και θα τον συντροφεύει…»

Διαβάστε την ιστορία πατώντας επάνω στο σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/0B1Za-pqQUWnCLVdvUjd1LUcyS3c/view

Πηγή:Ένα παραμυθάκι για την πρώτη μέρα…

Εδώ το παραμύθι στα αγγλικά

Αφού διαβάσετε την ιστορία μας, τα παιδιά μπορούν να  τη ζωγραφίσουν και να φτιάξουν τις δικές τους καρδούλες με το μυστικό που θα έκανε τη μαμά χαρούμενη.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Επίσης, ένα ακόμη μεγάλο θέμα που προκύπτει, εφέτος, είναι και η υποχρεωτικότητα της μάσκας, που σίγουρα θα μας δυσκολέψει αλλά θα πρέπει να την αποδεχθούμε για την προστασία όλων μας. Καλό, λοιπόν, είναι να αρχίσετε και εσείς να προετοιμάζετε τα παιδιά για την σωστή χρήση της μάσκας και τα μέτρα προστασίας.Ακολουθούν σύνδεσμοι που μπορούν να βοηθήσουν στην σε όλη αυτή την προσπάθεια.
 1. ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Μαθαίνουμε ασφαλείς: Τα παιδιά τραγουδούν για τα μέτρα πρόληψης

https://youtu.be/PnR5wI4yzPA

2. VIDEO

Μαθαίνουμε ασφαλείς: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική:

https://youtu.be/-UTkSeo89WY

3. Αφίσα από το Υπουργείο Υγείας:

Ενημερωτικό υλικό για τη χρήση μάσκας

4. Με χιούμορ σας υπενθυμίζω κάποια πράγματα που θα πρέπει να μας γίνουν καθημερινή συνήθεια.

Πίσω στα θρανία με ασφάλεια και υγεία": Οι 10 εντολές που πρέπει να τηρούν ευλαβικά οι μαθητές στο σχολείο
Τέλος αφιερώνω σε μικρούς και μεγάλους το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού:
 “Ένας μικρός γλυκός παλιός Σεπτέμβρης”

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ

ΧΡΟΝΙΑ