ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

«Αγαπήστε τον Αυτισμό, μη τον φοβάστε. Το ίδιο ακριβώς θέλουν να μας πουν τα  άτομα με αυτισμό καθημερινά, όταν μας το ζητούν με τον δικό τους διαφορετικό, ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο»

Στα πλαίσια αυτά μπορούμε να ακούσουμε το CD:”ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΙΚΡΟ“.

Μέσα από αυτό ας μιλήσουμε στα παιδιά για την διαφορετικότητα και την ας καλλιεργήσουμε την αποδοχή της .

Ένα CD που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

ΜΙΚΡΟ»

ΤΟ CD ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΕΝΑ CD ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΙΔΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.

Πατώντας στον σύνδεσμο που ακολουθεί μορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια.

«Ένα παράθυρο μικρό» ανοίγει μελωδικά για παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γονείς, παιδαγωγούς και φίλους. Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ακολουθώντας τον ρυθμό και τους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», δημιούργησαν μελωδίες και στίχους που, μέσα από ρυθμικά μοτίβα, γίνονται το δημιουργικό εκείνο μέσο το οποίο ενισχύει με έναν ασφαλή και ευχάριστο τρόπο τον αυθορμητισμό και την ευέλικτη σκέψη.

Όλοι μαζί τραγουδάμε για να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση απλών καθημερινών στιγμών, συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και για να μοιραστούμε τη ζωή μας με περισσότερη μουσική και έμπνευση.

Δύο μουσικές συνθέσεις απευθύνονται στους «μεγάλους» («Μπαμπά πού πάμε» και «Ένα παράθυρο μικρό»).

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γονείς

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Παπαδημητρίου: μουσικοσυνθέτης

Μιχάλης Γκανάς: στιχουργός

Η σειρά ολοκληρώνεται με δύο μουσικές συνθέσεις μουσικών και παιδαγωγών που συμμετείχαν στο εργαστήριο: Guido de Flaviis (μουσική) και Τζίνα Παπαμιχαήλ (στίχοι).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ

Χρήστος Θηβαίος: ερμηνευτής
Βερόνικα Δαβάκη: ερμηνεύτρια
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Ρόζη Μαστροσάββα: μαέστρος
Παιδική Χορωδία Rosarte
Δήμητρα Καλλιόπη Καλούμενου: solo

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.