The hour of code 2013

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Εβδομάδα Εκπαίδευσης για την Πληροφορική» (Computer Science Education Week) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-15 Δεκεμβρίου 2013, θα υλοποιηθεί μια διεθνής δραστηριότητα με τίτλο an Hour of code (http://csedweek.org/). Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να απομυθοποιηθεί η έννοια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ (coding) και να γίνει κατανοητό ότι οποιοσδήποτε (μικρός ή μεγάλος) μπορεί να προσεγγίσει τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού και να γίνει ο ίδιος δημιουργός, χωρίς να έχει ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία.

Οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση στους καθηγητές πληροφορικής όλου του κόσμου, που επιθυμούν να προωθήσουν την ιδέα του Προγραμματισμού, να συμμετέχουν με τους μαθητές τους σε αυτή την πρωτοβουλία (http://csedweek.org/csteacher). Παρέχουν οδηγίες και εγχειρίδια με δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν στην τάξη από μαθητές όλων των ηλικιών, με ή χωρίς υπολογιστές!

Το ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων θα συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με όλους τους μαθητές, μέσα στο εργαστήριο αλλά και στην τάξη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία να συμμετάσχουν στην Ώρα του Κώδικα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση