clip_image004Εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης (Upcycling) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, τα Σάββατα 20 και 27 Απριλίου 2013 στις 11 το πρωί.

Ελάτε να κατασκευάσουμε Διακοσμητικά για Λαμπάδες και για το σπίτι καθώς και άλλες δημιουργίες με παλιά, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια.

Γνωρίστε από κοντά την πρακτική του Upcycling ως τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και δείτε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών σας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

· Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2261089970 και 2261081340 της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

· Να φέρετε μαζί σας ένα πλαστικό μπουκάλι, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, ένα ψαλίδι και τη λαμπάδα σας!

Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ

clip_image002Εμψυχώτριες: Βούλα Ρέντζου, Σώτη Βαγενά

Τι είναι όμως το Upcycling ή αλλιώς Δημιουργική Ανακύκλωση;

Είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών  σε νέα υλικά ή προϊόντα  καλύτερης ποιότητας  ή   υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας. Με το upcycling αποφεύγουμε την απόρριψη στα σκουπίδια χρήσιμων υλικών ,γιατί τα ξαναχρησιμοποιούμε   μειώνοντας   την κατανάλωση  πρώτων  υλών για  τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η μείωση της  κατανάλωσης  νέων πρώτων υλών οδηγεί  σε μείωση της χρήσης ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης των υδάτων, ακόμη και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Λίγα λόγια για το Yiuco: The upcycling society!

Τo yiuco.com, πρωτοστατεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά επιτρέποντας την αγορά, πώληση και ανταλλαγή προϊόντων που προέρχονται μόνο από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής, φιλικών προς το περιβάλλον, ιδεών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην πράξη. Περισσότερες πληροφορίες: www.yiuco.com

Αφήστε μια απάντηση