Job Search Library: Την Τρίτη 28/5 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς κοντά τους στις 28/5/13, για το πρόγραμμα “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη”

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 η Βιβλιοθήκη μας θα βρεθεί σ’ ένα σχολείο αλλιώτικο από τ’ άλλα: στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη“.

Θα δοθεί η ευκαιρία στους ενήλικες μαθητές του σχολείου να γνωρίσουν την αγορά εργασίας, τις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη φάση αναζήτησης εργασία, τη διαδικασία ης συνέντευξης κλπ.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια Σχολεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.. Το πρόγραμμα σπουδών τους διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε. στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2525/97 στο πλαίσιο που έχουν προδιαγράψει οι διακηρυγμένες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προτάθηκε στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

1 σχόλιo

Αφήστε μια απάντηση