Η Ευρώπη σε τροχιά εκλογών

europe-election.jpgΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε προετοιμασία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εγκαινίασε ιστοσελίδα αφιερωμένη στο πολιτικό γεγονός του καλοκαιριού. Η ιστοσελίδα, στην οποία οδηγείται ο επισκέπτης από την κεντρική σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 19 Ιανουαρίου 2009 και είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα.

27 Χώρες- 1 εκλογική διαδικασία: Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν διαδραστικό χάρτη των 27 χωρών και να πληροφορηθούν για την εκλογική νομοθεσία ανά χώρα.

Η σημασία της ψήφου των πολιτών: Η ιστοσελίδα αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν και παράλληλα παρέχει πληροφορίες για το προφίλ των ευρωβουλευτών. Οι πολίτες μπορούν ακόμη να θέσουν ερωτήματα και να διαβάσουν τις απαντήσεις.

Η διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης:  Σε αυτό το τμήμα παρουσιάζεται η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2004-2009 ( αριθμός των μελών ανά χώρα και Πολιτική Ομάδα) καθώς και άρθρα σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα την τετραετία αυτή καθώς και τις προτεραιότητες των Ευρωβουλευτών για την περίοδο 2009-2014.

Αποτελέσματα: Στην τελευταία ενότητα παρουσιάζονται στατιστικά και άλλα στοιχεία για την Ευρώπη και τις αλλαγές που έχουν επέλθει από το 1979 μέχρι σήμερα και γίνεται ένας απολογισμός δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα είναι διαδραστική. Οι πολίτες μπορούν να σχολιάζουν τα διάφορα άρθρα καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών για την πρόθεση ψήφου συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην όλη διαδικασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αφήστε μια απάντηση