Αποκαλυπτικό το βιβλίο της κόρης της Μάργκαρετ Θάτσερ

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Mail», με θέμα του ένα βιβλίο της κόρης της Μάργκαρετ Θάτσερ, Κάρολ -θα δημοσιευτεί σε ένα περίπου μήνα από σήμερα- η «Σιδηρά Κυρία» που μετά την εκλογική νίκη στις 3 Μαΐου του 1979 παρέμεινε μία ολόκληρη εντεκαετία στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, κατά τα τελευταία έτη «ταλαιπωρείται» από γεροντική άνοια, «μη ενθυμούμενη παραδείγματος χάρη ότι έχασε τον σύζυγό της Ντένις, το 2003» και ‘τις κακές ημέρες’ ούτε καν ενθυμούμενη την αρχή μιας πρότασής της…

Όλα αποκαλύφθηκαν περίπου πριν μία επταετία, με τρόπο πολύ δυσάρεστο για την Κάρολ Θάτσερ, που πίστευε πολύ ότι η μαμά της, απλά ήταν αδύνατον να γεράσει … «Ήταν τότε περίπου 75 ετών η μητέρα μου όταν δημοσίως για πρώτη φορά μπέρδεψε τον πόλεμο για τα νησιά Φώκλαντς με τον πόλεμο στη Βοσνία» φέρεται να γράφει η Κάρολ Θάτσερ για την μητέρα της στο βιβλίο αυτό, σύμφωνα πάντοτε με την κυριακάτικη «Mail».

«Αυτή η γυναίκα που κυριαρχούσε στις συζητήσεις, πλέον δεν μπορούσε να ηγηθεί σ’ αυτές, να παρακολουθήσει το νήμα τους σε ένα πάρτι με ποτό», προσθέτει η κόρη Θάτσερ.

Από το 2002 και μετά και στη συνέχεια «μικρών» εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη, οι γιατροί συνέστησαν στην Μάργκαρετ Θάτσερ να παρουσιάζεται «αραιά» δημόσια.

Μία από τις πλέον λεπτές υποθέσεις που αντιμετωπίζει πλέον η Κάρολ Θάτσερ είναι να θυμίζει περιοδικά στη μητέρα της, ότι ο σύζυγός της και πατέρας της Κάρολ Ντένις, έχει φύγει από την ζωή εδώ και μια πενταετία…

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, που απέκτησε ως πολιτικός τη φήμη ότι υποχρέωνε τους όλους τους αντιπάλους της σε «αναδίπλωση», δεν μπορεί να θυμηθεί αυτό το κεφαλαιώδες για την προσωπική της ζωή γεγονός.

«Το ότι χάσαμε τον μπαμπά ήταν στ’ αλήθεια τρομερό, τουλάχιστον επειδή λόγω της άνοιας η μαμά συνέχισε να το λησμονεί. Ετσι, έχω αναλάβει τον άχαρο ρόλο ξανά και ξανά να της θυμίζω το κακό νέο»…γράφει σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ η κυριακάτικη «Mail», αναφορικά με το υπό έκδοση βιβλίο της Κάρολ για την Μάργκαρετ Θάτσερ, την «Σιδηρά Κυρία».

[via]

Αφήστε μια απάντηση