Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Κατσαμά στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς (19/4/13)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα σχολεία το 1o και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς συνάντηση των μαθητών του σχολείου με τη συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Ελένη Κατσαμά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 το πρωΐ στο χώρο του των σχολείων.

Οι μαθητές θα συζητήσουν με τη συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο της «Κοσμοδρόμιο».


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Ελένη Κατσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και αρθρογράφησε σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Σαν τα χελιδόνια, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων – Εικονογράφων Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Το 2007 βραβεύτηκε από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το εφηβικό διήγημα Η ιστορία του Λύσανδρου, στην αγγλική γλώσσα.

Άλλα της βιβλία: Τα σύννεφα κανείς δεν πρέπει να τα παίρνει στα σοβαρά, Οι ωραίοι γκρεμοί, Χάδι στη ράχη ψαριού. Με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία Παπάκι στην μπανιέρα (www.papakistimpaniera.gr). Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους

Και πλάθει σενάρια γενικότερα.


Κοσμοδρόμιο

 Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά – Περιοδικό «Διαβάζω» [2012]
 
Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου [2011]

Κοσμοδρόμιο Κοσμοδρόμιο λέγεται το διαστημικό κέντρο της Ρωσίας, απ’ όπου εκτοξεύονται διαστημόπλοια προς εξερεύνηση νέων κόσμων. Στο βιβλίο Κοσμοδρόμιο η γνωριμία μας με νέους κόσμους γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον δικό μας. 21 έφηβοι από 21 σημεία του πλανήτη αφηγούνται τη δική τους ιστορία και μοιράζονται τους λόγους που τα μάτια τους δεν κλείνουν εύκολα το βράδυ (Ιράκ, Αγγλία, Σαχάρα, Αυστραλία, Σομαλία, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Η.Π.Α., Καζακστάν, Ελ Σαλβαδόρ, Ινδία, Κολομβία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σρι Λάνκα, Σιέρα Λεόνε, Ταϊβάν, Ιράν, πρώην Γιουγκοσλαβία, Νέα Ζηλανδία).

Ένα μοντέρνο λογοτεχνικό βιβλίο, σύγχρονο, επίκαιρο, νεανικό, δυναμικό, ποιητικό. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, δίνει το στίγμα μιας εποχής σφοδρών αλλαγών. Οι χαρακτήρες του βιβλίου ισορροπούν ανάμεσα στη βία και την ευαισθησία, την απόγνωση και το χιούμορ, τη ζωή και το θάνατο, την αδικία, τη φτώχεια αλλά και την αισιοδοξία. Οι ιστορίες του Κοσμοδρομίου βασίζονται σε αληθινά περιστατικά, ρεαλιστικές συνθήκες και υπαρκτά πρόσωπα. Ένας έφηβος που θα διαβάσει το «Κοσμοδρόμιο» θα ταξιδέψει στον κόσμο και θα δει με τα μάτια 21 εφήβων ολότελα διαφορετικούς τρόπους ζωής. Κι ενώ θα γνωρίζει ολοένα και περισσότερους κόσμους, θα αναγνωρίσει τον πιο σημαντικό απ’ όλους: τον κόσμο μέσα του.

Κατηγορίες: 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς - 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς - Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς - Συναντήσεις με συγγραφείς - Συνεργασίες