Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό ομοίωμα της Άννα Φρανκ

annefrank.jpgΤο κέρινο ομοίωμα της Ανν Φρανκ πρόκειται να εκτεθεί στο διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Βερολίνο.

Το κορίτσι θα παρουσιάζεται στην ηλικία των 13 χρόνων να κάθεται στο γραφείο του και να γράφει στο περίφημο ημερολόγιο του.

Η Ανν Φρανκ, Εβραία που γεννήθηκε στη Γερμανία, κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο για τις εμπειρίες της στη διάρκεια της εξορίας στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ολλανδία, πριν καταδώσουν την οικογένεια της και σταλεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέγκεν-Μπέλσεν όπου και πέθανε το 1945 σε ηλικία μόλις 15 χρόνων.

Το ημερολόγιο της διασώθηκε και κυκλοφόρησε μετά τη λήξη του πολέμου. Το περίφημο «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 60 γλώσσες.

Το κέρινο ομοίωμα, που παραχώρησε το μουσείο της Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ, θα παραμείνει στο Βερολίνο για τουλάχιστον δύο μήνες, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου. Στο Μαντάμ Τισό πραγματοποιείται μια ειδική έκθεση με στιγμιότυπα από τη ζωή της Ανν Φρανκ και της οικογένειας της.

Το παράρτημα του μουσείου της Μαντάμ Τισό στο Βερολίνο απασχόλησε τον τύπο τον Ιούλιο όταν ένας 41χρονος επισκέπτης έκοψε το κεφάλι από το ομοίωμα του Χίτλερ. Έκτοτε το ομοίωμα του ηγέτη των Ναζί προστατεύεται από γυάλινη προθήκη.

via

Φυσικά, το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» δε θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή μας.

Κατηγορίες: 1940 - Βιβλία που προτείνουμε - Ειδήσεις από τον κόσμο του βιβλίου - Ημερολόγια - Ναζί