Επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης με κοχύλια !

της Μαρίας Παπαλουκά*

Φυσικά κοχύλια, τα απόλυτα «φετίχ» του καλοκαιριού!

Τι θα χρειαστείτε:

– Μερικά πανομοιότυπα  μεσαίου μεγέθους κοχύλια – Εγώ χρησιμοποίησα 22!

– Ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή απλό μαρκαδόρο (οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σας)

– Πολλή φαντασία … !

Κατασκευή :

Το πρώτο που θα χρειαστεί πριν να ξεκινήσουμε την  κατασκευή του επιτραπέζιου με κοχύλια είναι ο καλός καθαρισμός τους με χλιαρό νερό και σαπούνι. 

Έπειτα πρέπει να τα αφήσετε στον ήλιο να στεγνώσουν εντελώς και να τα περάστε μ΄ένα διαφανές γυαλιστικό βερνίκι το οποίο θα τα προστατέψει απ’ την σκόνη, τη φθορά και θα ζωντανέψει το χρώμα τους. Βέβαια αν τα προτιμάτε με τη φυσική τους όψη τους μπορείτε και να παραλείψετε το τελευταίο βήμα που ανέφερα.

Στη συνέχεια μπορείτε να βάψετε όλα τα κοχύλια στο ίδιο χρώμα αν θέλετε -εγώ προτίμησα να τ’ αφήσω στο φυσικό χρώμα τους.

Με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή όπως ανέφερα μ’ έναν απλό μαρκαδόρο γράψτε στο εσωτερικό του κάθε κοχυλιού ένα γράμμα και ένα αριθμό. Φροντίστε ανά 2 κοχύλια να είναι όμοια δηλαδή, να υπάρχουν δυο κοχύλια με το ίδιο γράμμα – πχ α με α – και τον ίδιο αριθμό – πχ 4 με 4 – .

Έτοιμο … τόσο απλό!

Πως παίζεται ; !

Απλώνουμε τα κοχύλια, από την πλευρά που δεν φαίνονται τα γράμματα και οι αριθμοί, πάνω στο τραπέζι σε τυχαία σειρά. 

Έπειτα αναποδογυρίζουμε το καθένα ψάχνοντας να βρούμε το ταίρι του! Αν γυρίσουμε δυο κοχύλια και δεν είναι όμοια μεταξύ τους – πχ βρίσκουμε το 5 με το 2 ή το γ με το α – τότε τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους απομνημονεύοντας που τα ‘χουμε αφήσει για μελλοντική χρήση … 🙂  

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βρούμε όλα τα όμοια κοχύλια!

Καλό παιχνίδι … !

*Η Μαρία Παπαλουκά είναι εθελόντρια στις δράσεις του καλοκαιριού στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Κατηγορίες: Παιχνίδια