Αρχική » Αναρτήσεις σχολείων » Γ΄ φάση » 5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου

Μέλη του δικτύου 2023-24

Μέλη του δικτύου 2022-23

Η ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ

Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ στο facebook

Συντονισμός

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

 

Γ’ Φάση

Μπορούμε κι αλλιώς…

Αφού οι μαθητές της Δ1΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης σχεδιάσαμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι της γειτονιάς μας στην Νικόπολη και το περπατήσαμε με ερευνητική διάθεση, νιώσαμε πως …κάπως μεγαλώσαμε, και πλέον έχουμε άποψη για τον τόπο που ζούμε και σαφώς μπορούμε να εκφράσουμε τις προτιμήσεις, αλλά και τη δυσαρέσκειά μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας, που μας αφορούν και μας επηρεάζουν. Τα συζητήσαμε,τα καταγράψαμε και αμέσως μετά “οραματιστήκαμε” τον τόπο μας αλλιώς, πιο όμορφο, πιο φιλικό και δημιουργικό και αποτυπώσαμε απλά και φυσικά στο χαρτί κάθε μας ιδέα.

Έτσι, καταλήξαμε πως η αγαπημένη μας γειτονιά, της Νικόπολης, χρειάζεται:

 

  • Περισσότερα, μεγάλα και …επιδιορθωμένα πεζοδρόμια, για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια.
  • Κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, που ο Δήμος μας θα φροντίσει να οργανώσει και φυσικά να συντηρήσει στο υπέροχο σύγχρονο κεντρικό πάρκο μας, όπου έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτες φθορές, αλλά και σε άλλες παιδικές χαρές, ώστε να νιώθουμε όχι μόνο ασφαλείς, αλλά και αξιοπρεπείς.
  • Παρακίνηση των συμπολιτών μας για τήρηση των κανόνων καθαριότητας.
  • Ποδηλατόδρομους, αλλά και περισσότερα Μέσα Μαζικής μεταφοράς (γραμμές λεωφορείων και Μετρό) για ασφαλή, γρήγορη, οικονομική και οικολογική μετακίνηση.
  • Εξασφάλιση καθαρού νερού μέσα από σύγχρονα κι ασφαλή δίκτυα υδροδότησης.
  • Απομάκρυνση βιομηχανιών, που εδρεύουν στην κατοικημένη περιοχή και αξιοποίηση παλιών βιομηχανικών κτηρίων. Επίσης μέριμνα για καθαριότητα και κάλυψη των εγκαταλειμμένων και αποπεράτωση των μισοτελειωμένων σπιτιών και των υπέροχων εκκλησιών μας.
  • Να αποκτήσει ένα Πολιτιστικό Κέντρο, έναν πολυχώρο, που θα φιλοξενεί Δημοτική Βιβλιοθήκη, Μουσείο Λαογραφικό (αφού άλλωστε αποτελεί μια περιοχή με έντονο το στοιχείο του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας), εικαστικές και μουσικές δράσεις κι εργαστήρια, αλλά και εκμάθηση τεχνών, και γιατί όχι, ξένων γλωσσών. Ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα σχολεία της περιοχής, θα συστήσει ένα πνευματικό φυτώριο για την πολυπληθή νεολαία που κατοικεί στην περιοχή μας (και χρειάζεται υγιείς και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης), και έναν λόγο για να επισκεφτεί κάποιος την Νικόπολη!

 

20230609 195955 2
Έχουμε όραμα για την Πόλη μας!
Η Πόλη μας Πριν και Μετά!
20230609 195858 2
Μια Πόλη Ονειρεμένη!

1 Σχόλιο

  1. Κάνατε πολύ καλή δουλειά! Οι προτάσεις σας είναι συγκροτημένες και δείχνουν το δρόμο για μια βιώσιμη γειτονιά! Συγχαρητήρια!!
    Με τη νέα χρονιά ίσως βρείτε και τους τρόπους να φτάσουν στα αυτιά που πρέπει και να οργανώσετε δράσεις για την ευόδωσή τους!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να γίνετε Συντάκτες στο ιστολόγιο και να ανεβάζετε τις εργασίες σας

Πρόσφατα σχόλια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς