Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο του Βαγγέλη Ιωάννου

18 Μαΐου 2021

Η εκπαίδευση στα χρόνια του κορωνοϊού – Ιστορίες καραντίνας

Κάτω από: Γενικά —— ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ @ 12:02 μμ
koronoios-ioseis

 

Lock down και covid-19

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα, στο τέλος Ιανουαρίου 2020 ακούσαμε για πρώτη φορά για ένα νέο ιό, μία νέα αρρώστια που ξεκίνησε από την Κίνα και μεταδόθηκε σε αρκετές χώρες του κόσμου. Στην αρχή μας φαινόταν για κάτι μακρινό και αδιάφορο. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα αλλάξει τόσο τη ζωή μας, τις συνήθειες μας και θα περιορίσει τις δραστηριότητες μας.

 

 

Οι πρώτες εικόνες της επέκτασης του κορωνοϊού στην Ιταλία, μία γειτονική χώρα, με τους εκατοντάδες νεκρούς, μας συγκλόνισε και μας έδειξε ότι ο κορωνοϊός πρόκειται να χτυπήσει σύντομα και τη δική μας πόρτα. Οι πρώτες μέρες καραντίνας έφτασαν το Μάρτιο. Τα σχολεία και τα μαγαζιά έκλεισαν και η ζωή μας άλλαξε. Οι Απόκριες και το Πάσχα του 2020 δεν γιορτάστηκαν και οι δραστηριότητες μας περιορίστηκαν στο ελάχιστο, πάντα στέλνοντας μήνυμα στο 13033.

Ήταν τότε που για πρώτη φορά μπήκε στη ζωή μας η τηλεκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο και όροι όπως σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ηλεκτρονική τάξη, webex, e-class, join meeting, unmute, share και άλλα μπήκαν στη ζωή μας. Εκεί που νομίζαμε ότι το καλοκαίρι θα τα εξαφάνιζε όλα και το φθινόπωρο θα επιστρέφαμε στην κανονική μας ζωή, ο Covid-19 μπήκε πιο άγριος στη ζωή μας και η φετινή χρονιά κύλησε με μαθήματα περισσότερο από απόσταση, παρά στην τάξη.

Η ιστορία μας συνεχίζεται…

 

Αφήστε μια απάντηση

©2024 Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο του Βαγγέλη Ιωάννου Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση