Φίλιππος Μανδηλαράς – Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας

SAM_0745 Τη Δευτέρα 22/2/2016 ξεκινά στο σχολείο μας η Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας!!! Φέτος είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους μας γιαγιά και παππού!!!

Όπως έχετε καταλάβει και από άλλες δράσεις, το σχολείο μας έχει πλησιάσει με σεβασμό και αγάπη την τρίτη ηλικία με αρκετές δράσεις του και η τάξη μας με την κοινή μας γιορτή με το 8ο ΚΑΠΗ Νικαίας την Ημέρα του Πολυτεχνείου.

Διαλέξαμε να διαβάσουμε γι’ αυτή τη δράση ένα μικρό βιβλίο, με ένα βαρύ φορτίο, «Ο παππούς μάς άφησε» του κ. Φίλιππου Μανδηλαρά που πραγματεύεται την απώλεια του παππού, ένα θέμα σχεδόν ταμπού για την εκπαίδευση.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει δράσεις για αυτή την εβδομάδα, συγκεκριμένα διαβάσαμε το βιβλίο, φτιάξαμε τη βιβλιοπαρουσίασή του, γράψαμε για αναμνήσεις και  όμορφες στιγμές με τους δικούς μας παππούδες τις ζωγραφίσαμε και …. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά!!!

Τη Δευτέρα η τάξη μας μαζί με την Στ΄ τάξη θα υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον κ. Φίλιππο Μανδηλαρά για να συζητήσουμε μαζί του. Επειδή, εκτός από μαθητές είμαστε και μικροί ραδιοφωνικοί δημοσιογράφοι έχουμε προγραμματίσει να του πάρουμε συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του European School Radio στις 13/3/2016. Επίσης, επειδή είμαστε και μικροί συγγραφείς θα ζητήσουμε συμβουλές από τον κ. Μανδηλαρά πώς να γράψουμε καλύτερα το δικό μας διήγημα για τα Μικρά Μολύβια!!!

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τη συνέχεια της δράσης μας!!!

Αφήστε μια απάντηση