Γνωριμία των μαθητών με τον “Μαγικό Κύκλο”

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του Ε1 και η δασκάλα τους θα συμμετάσχουν σε πολλές δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα και στόχο να κάνουνν το μάθημα πιο ευχάριστο αλλά και να διατηρηθεί στη μνήμη των παιδιών για περισσότερο χρόνο.

Η αρχή έγινε από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς κατά την οποία οι μαθητές έκαναν τη γνωριμία τους με το “Μαγικό κύκλο”, ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που θα διαρκέσει όλη τη σχολική χρονιά και σκοπό έχει να τους βοηθήσει  να αναπτύξουν θετική αυτοεικόνα, γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό τους και τους συμμαθητές τους.

Μια από τις πρώτες δραστηριότητες ήταν να ζωγραφίσουν τις “ασπίδες τους”, δηλαδή να ζωγραφίσουν ή να γράψουν τέσσερα πράγματα που τους αρέσουν και τους χαρακτηρίζο20150914_114829υν ώστε να τους γνωρίσουν καλύτερα τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Τις “ασπίδες” μπορείτε να τις δείτε στην διπλανή φωτογραφία.

Οι εντυπώσεις των παιδιών από τη δραστηριότητα ήταν πολύ θετικές ενώ ήδη στην τάξη δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης που θα μας επιτρέψει να μοιραστούμε σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για να κάνουμε την τάξη μας ένα ασφαλές και ευχάριστο μέρος!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *