THESSALY–HISTORY AND NATURE

volos odoiporiko

VOLOS

trikala odoiporiko 1

TRIKALA

lar21

LARISA

IMG 1957

METEORA

i limni plastira upodexetai to kalokairi 10

KARDITSA LAKE[gallery ids="117,118,119,120,121"]

Το Πήλιο προσφέρει στον επισκέπτη μυθική ομορφιά, πανέμορφα καταπράσινα τοπία, κρυστάλλινες πηγές, πεντακάθαρα νερά, γραφικές κορυφές, πάνω από 70 γραφικά χωριά, πλακόστρωτα καλντερίμια, πυκνό δίκτυο μονοπατιών, παραδοσιακά αρχοντικά και παραδοσιακούς ξενώνες. Ένας τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου για χαλάρωση αλλά και περιπέτεια.

Η Καλαμπάκα είναι κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού. Αποτελεί ορμητήριο για τους επισκέπτες της που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μνημεία και τις υπέροχες τοποθεσίες του Ασπροποτάμου, των Χασίων, του Κόζιακα και κυρίως των Μετεώρων.
Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της φύσης και της εξερεύνησης, η περιοχή της Καρδίτσας προσφέρει μια εμπειρία για όλα τα γούστα. Με μια ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά, εξαιρετική τοπική κουζίνα αλλά και άμεση πρόσβαση σε ιστορικά αξιοθέατα, θα σας δημιουργήσει σίγουρα αξέχαστες αναμνήσεις
«Όταν βασιλεύει ο ήλιος στον κάμπο, αρχίζει η νυχτερινή διασκέδαση στην πρωτεύουσά του, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται…» Είναι μια φράση που σίγουρα έχει ακούσει κανείς για τη Λάρισα, καθώς η πόλη αυτή χαρακτηρίζεται για τη διασκέδαση της αλλά και τα αξιοθέατά της. 
Η πόλη των Τρικάλων, επίπεδη και εύκολη για περπάτημα, ενδείκνυται για βόλτα, επισκέψεις, αλλά και ενδιαφέρουσες αναζητήσεις.
Μια πρόταση για συνδυασμό διασκέδασης, γνώσης, αλλά και γαστριμαργικής απόλαυσης είναι η εξής:
Ξεκινάμε από το τζαμί του Οσμάν Σαχ (ή κουρσούμ τζαμί, λόγω της μολυβένιας στέγης του) του 16ου αι., έργο του περίφημου Σινάν Πασά και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο συμπυκνώνει τρία μνημεία σε ένα: Οθωμανικά λουτρά στο ισόγειο, η πορεία του  Τσιτσάνη στον πρώτο όροφο και οι παλιές φυλακές της πόλης, ως το 2006.

Αφού περπατήσουμε δίπλα στον Ληθαίο, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, φτάνουμε στην οδό Απόλλωνος, τον γνωστό πεζόδρομο για τις ομπρέλες (να μια ευκαιρία για φωτογραφίες!). Αφού όμως έχουμε πια φτάσει στην κεντρική οδό της Ασκληπιού, πρέπει να τιμήσουμε την αγαπημένη δραστηριότητα της πόλης: Καφές σε ένα από τις πάμπολλες καφετέριες του δρόμου και των παράπλευρων.

Το τζαμί του Οσμάν Σαχ

Κεντρική γέφυρα Τρικάλων

Μια πόλη που βρέχεται από τη θάλασσα των Αργοναυτών και προστατεύεται από το πανέμορφο μαγικό βουνό των Κενταύρων, με τα χωριά του!
Πόλη εμπορική, με βιομηχανικό παρελθόν και σπουδαίο λιμάνι, πατρίδα του Μουντζούρη, πατάει με το ένα πόδι στον Παγασητικό και με το άλλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, κοιτάζει με το ένα μάτι στο παρελθόν και με το άλλο στο μέλλον. Η παραλία του είναι φανταστική – το αστικό κομμάτι είναι και ωραίο, και άσχημο.
Δεν σε κερδίζει, πάντως, λόγω κάλλους, σίγουρα όχι λόγω ομοιομορφίας, αλλά για μια άναρχη συλλογή από διαμαντάκια -το ένα εδώ, το άλλο παραπέρα- που έχει δημιουργηθεί με τα χρόνια, μια σειρά από μέρη που εκπροσωπούν όλες (και είναι αρκετές) τις τάσεις που περικλείει αυτή η ωραία, μες στις αντιφάσεις της, πόλη.
Τι να πει κανείς για τα τσιπουράδικα; εκεί όπου η παλιά γενιά με την μαεστρία της μαγειρικής με ”άρωμα από την πόλη”, συναντάει και μυεί τους νέους. Εδικά στη Νέα Ιωνία, την προσφυγική περιοχή του Βόλου, θα βρείτε τα περισσότερα! Μία από τις συνοικίες που ακούγονται αρκετά στον Βόλο είναι τα Παλιά, στα οποία θα δείτε αρκετά μαγαζάκια που μπορεί να σας κινήσουν το ενδιαφέρον

Οδοιπορικό στο Βόλο και τα χωριά του Πηλίου

Οδοιπορικό στο Βόλο και τα χωριά του Πηλίου

Κατηγορίες: Τα άρθρά μας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.