Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning 2017

Με πολύ χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το eTwinning έργο μας «Im Spiegel der Sprachen» («Στον καθρέφτη των Γλωσσών») βραβεύθηκε και με την «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning», αφού είχε προηγηθεί η απονομή της «Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας» τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα που λάβαμε από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning ανέφερε:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Im Spiegel der Sprachen». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς,
eTwinning Team»

etw_europeanqualitylabel_109563_el-page-001Η ιδέα για το  έργο  προέκυψε πριν το καλοκαίρι στο μάθημα των Γερμανικών.  Αρχές Σεπτέμβρη, 27 σχολεία από 17 χώρες ήρθαμε σε επαφή, για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε από κοινού μια ευρωπαϊκή δράση με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Σκοπός ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη γλώσσα και τον πολιτισμό των συνεργαζόμενων χωρών και να διευρύνουν τη γλωσσική τους συνείδηση. Οι συμμετέχοντες έγραψαν και έστειλαν κάρτες στις άλλες τάξεις μέσω ταχυδρομείου, αλλά και ψηφιακά από το Σεπτέμβρη 2016 ως τον Ιανουάριο 2017. Γλώσσα εργασίας ήταν η Γερμανική. Στην περίοδο αναμονής των καρτών οι ομάδες βίωσαν δημιουργικές στιγμές με γλωσσικές δραστηριότητες, όπως διαδραστικές ασκήσεις, παιχνίδια, ιστορίες και βίντεο. Αξιολογούσαν τα αποτελέσματα και βελτίωναν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, σε μια διεθνή ομάδα χωρών και σχολείων οι μαθητές κατάφεραν να αναπτύξουν ικανότητες, χρήσιμες για το μέλλον τους, καθώς εργάστηκαν υπεύθυνα, συστηματικά και συνεργατικά.

Την ομάδα του Σχολείου μας αποτέλεσαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου:

Αντωνοπούλου Βιολέτα, Γιαλαμάς Περικλής, Θεοδώρου Ιάσονας, Κουτσούκης Λεωνίδας, Μούτσο Νικόλας, Παππάς Μάριος, Μιχαηλίδης Μιχάλης, Χατζής Λεωνίδας, Μπερμπέρης Ιωάννης, Σιταράς Δημήτρης και Μυλωνάς Παναγιώτης, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑKOMΗ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ!

H πλατφόρμα εργασίας (Twinspace) του έργου: https://twinspace.etwinning.net/23884/home

Παρουσίαση του έργου στη σχολική κοινότητα την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017:

Παρουσίαση Im Spiegel der Sprachen

Βίντεο με τις δράσεις του έργου:

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.