Πρόγραμμα eTwinning για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016 με τίτλο «Im Spiegel der Sprachen»

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017, το Σχολείο μας θα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Im Spiegel der Sprachen” («Στον καθρέφτη των γλωσσών») και συνεργάζονται σε αυτό  27 σχολεία από 18 χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία,  Ελλάδα,  Πολωνία,  Γεωργία,  Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Iσπανία, Κροατία.

Με αφορμή τη 15η επέτειο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το έργο έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τη γλώσσα και τον πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών χωρών και να τους κινητοποιήσει  στο να αναπτύξουν τη γλωσσική τους επίγνωση.   Επιπλέον στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας στη γερμανική γλώσσα, που αποτελεί τη γλώσσα εργασίας του έργου, αλλά και η προώθηση της πολυγλωσσίας, καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της συνεργατικότητας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ευθύνης των μαθητών.

Οι μαθητές θα ανταλλάξουν καρτ-ποστάλ, θα περάσουν δημιουργικές στιγμές με γλωσσικές δραστηριότητες, θα εξοικειωθούν με τα πιο σύγχρονα μέσα τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουν και ζωντανά μέσω της ασφαλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Twinspace, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη , δηλαδή οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου: Αντωνοπούλου Βιολέτα, Γιαλαμάς Περικλής, Θεοδώρου Ιάσονας, Κουτσούκης Λεωνίδας, Μούτσο Νικόλας, Παππάς Μάριος, Μιχαηλίδης Μιχάλης, Χατζής Λεωνίδας, Μπερμπέρης Ιωάννης, Σιταράς Δημήτρης και Μυλωνάς Παναγιώτης. Υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου.

Το λογότυπο του έργου μας, σε σκίτσο του μαθητή Μιχάλη Μιχαηλίδη:pizap.com14746599143281

 

Οι κάρτες που ετοιμάσαμε και στείλαμε σε όλους τους συνεργάτες μας!

pizap.com14743093502062

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση του προγράμματος:

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.