Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Medienkoffer»!

etw_qualitylabel_81622_el-page-001pizap.com14730234610742

Με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning βραβεύθηκε στις 04.09.2016 το έργο μας «Medienkoffer»!

Το έργο υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας από τον Αύγουστο 2015 ως το Μάιο 2016 και συμμετείχαν σε αυτό 6 εκπαιδευτικοί και 103 μαθητές ηλικίας 12-14 ετών από πέντε σχολεία και τέσσερις χώρες, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα.

H ομάδα εργασίας “Medienkoffer” απαρτίστηκε από 23 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου : Ευτυχία Βελέτζα, Φανή Βαλασίδη, Γεώργιο Γαλλιόπουλο, Ειρήνη Κακλαμάνου, Κωνσταντίνα Γκουντινάκου, Κωνσταντίνο Γαρουφαλιά, Μαρία Γεροβασίλη, Ζήση Γεροβασίλη, Αφροδίτη Πέπα, Αλεξάνδρα Σαρακατσάνου, Αλέξανδρο Μαντούδη, Αποστολία Σίνο, Γεωργία Χειμάρα, Ηλιάνα Σπυριδάκη, Γιώργο Φουντούλη, Ιουλιάνα Κατρινόι, Μαρία Νταλίκα, Μαρία Νικοβιώτη, Μαρία Σακαβάλα, Όλγα Λαγού, Ραφαέλα Πέρα, Σοφία Μιμίκου και Όλγα Καρταπάνη. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου.

Ως γλώσσα εργασίας χρησιμοποιήθηκε η Γερμανική. Θέμα του ήταν ένα ταξίδι μέσα στη  σχολική χρονιά,  κατά το οποίο οι μαθητές θα έχτιζαν πολιτισμικές και ειρηνικές γέφυρες επικοινωνίας, προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα, αν είναι εφικτή η ειρηνική συνύπαρξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ουσιαστική επικοινωνία των μαθητών στη Γερμανική γλώσσα, όσον αφορά τη γνωριμία μεταξύ τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τη σωστή συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο, την ενημέρωσή τους σε θέματα σχολικής βίας, την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους, αλλά και η ανάπτυξη των κοινωνικών και ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Για την υλοποίηση του έργου, οι ομάδες συζήτησαν, ερεύνησαν, μοιράστηκαν τις ιδέες τους και ανέπτυξαν τις δραστηριότητές τους διαδικτυακά, πέρα από σχολικά και κρατικά σύνορα,  βιώνοντας ανεπανάληπτες στιγμές δράσης και επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα σχόλια της Εθνικής Υπηρεσίας eTwinning «θετικά στοιχεία του έργου αποτελούν η θεματολογία του και η πολύ καλή ανάπτυξη και προσέγγιση του, η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες και η χρήση εργαλείων ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων».

Το έργο είχε ήδη βραβευθεί το Μάρτιο του 2016 από το θεσμό της Εθνικής Υπηρεσίας eTwinning της Γερμανίας  (PAD) «Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός» Δείτε το άρθρο. Το Σχολείο έλαβε μάλιστα και χρηματικό έπαθλο, με το οποίο, καθώς και με προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προμηθεύθηκε συσκευή tablet τελευταίας τεχνολογίας, που θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο τόσο για το μάθημα όσο και  για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

pizap.com14730311186734

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την προσφορά του και να ευχηθούμε ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές μας, που μας έκαναν για ακόμα μια φορά τόσο περήφανους !!!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.