Βραβείο σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό και 600 Ευρώ για το πρόγραμμα e-Twinning “Medienkoffer”- Μια βαλίτσα για την ειρήνη γεμάτη πληροφορίες, δράσεις και πολιτισμό!

20160113_130757Το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Medienkoffer», στο οποίο συμμετέχουν το σχολείο μας και σχολεία από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Θεσσαλονίκη, βραβεύθηκε από τον θεσμό  της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών PAD «Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός»!

Συγκεκριμένα, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2016 με θέμα «Ζούμε ειρηνικά μαζί», που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία τον Μάρτιο 2016, το έργο μας διακρίθηκε στην ηλικιακή κατηγορία 14 έως 16 και βραβεύθηκε με το ποσό των 600 Ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί ισόποσα στα συμμετέχοντα σχολεία.

Μια βαλίτσα για την ειρήνη γεμάτη πολιτισμό και πληροφορίες που συλλέχθηκαν βήμα-βήμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, μας έφερε πιο κοντά και μας έδειξε, πως υπάρχει χώρος για όλους. Με τη μασκότ του έργου μας, τον νάνο Πιμ, που ξεκίνησε από την Σλοβενία, έφθασε σε  μας τα Χριστούγεννα και αφού επισκέφθηκε τα αξιοθέατα της πόλης μας, πήρε μαζί του τοπικά παραδοσιακά γλυκά και την «Αργώ» για αναμνηστικό, με το μανιφέστο σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο που ξεκίνησε από την Πολωνία, και στη στάση του στο σχολείο μας πήρε μαζί του το σύνθημα «Στο σερφάρισμα δεν επιτρέπονται όλα! Μάθε τα δικαιώματά σου και προστάτεψέ τα! – Beim Surfen nicht alles dürfen! Rechte kennen, Rechte beachten!» , με καλλιτεχνικές δραστηριότητες κατά της λεκτικής βίας , όπως η ιστορία – κόμικ που δημιουργήθηκε από κοινού με σκίτσα των μαθητών και το τραγούδι του έργου «Ich bin, wie ich bin» που γράψαμε και τραγουδήσαμε μαζί σε σύνθεση του Βολιώτη μουσικολόγου Βασίλη Αγροκώστα , με κοινά διαδικτυακά μαθήματα, κάρτες, οριγκάμι και τόσες άλλες όμορφες δράσεις, πέρασε μια χρονιά γεμάτη μοναδικές εμπειρίες και αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου.

Tην ομάδα eTwinning “Medienkoffer” του σχολείου μας, που συντονίζει η καθηγήτρια  Γερμανικής Φιλολογίας, MΕd Βασιλική Φωτεινοπούλου , απαρτίζουν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου: Ευτυχία Βελέτζα, Φανή Βαλασίδη, Γεώργιος Γαλλιόπουλος, Ειρήνη Κακλαμάνου, Κωνσταντίνα Γκουντινάκου, Κωνσταντίνος Γαρουφαλιάς, Μαρία Γεροβασίλη, Ζήσης Γεροβασίλης, Αφροδίτη Πέπα, Αλεξάνδρα Σαρακατσάνου, Αλέξανδρος Μαντούδης, Αποστολία Σίνο, Γεωργία Χειμάρα, Ηλιάνα Σπυριδάκη, Γιώργος Φουντούλης, Ιουλιάνα Κατρινόι, Μαρία Νταλίκα, Μαρία Νικοβιώτη, Μαρία Σακαβάλα, Όλγα Λαγού, Ραφαέλα Πέρα, Σοφία Μιμίκου, Όλγα Καρταπάνη

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες γερμανομαθείς μαθητές μας,  που για άλλη μια φορά οδήγησαν το σχολείο μας σε βράβευση εκτός των ελληνικών συνόρων!!!

Δείτε εδώ τις εργασίες μας!

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση