Νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο «Medienkoffer»!

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016, το Σχολείο μας θα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Medienkoffer” («Βαλίτσα  πολυμέσων») https://www.etwinning.net/el/pub/connect/browse_people_schools_and_pro/profile.cfm?f=2&l=el&n=116352 .  Συνεργάζονται πέντε σχολεία από τέσσερις χώρες ( Πολωνία: Malgorzata Janik – ZPO w Lipniku, Lipnik, Γερμανία:  Elke Tertocha –Sonderpädagogisches Förderzentrum «Pestalozzi» Waren, Waren (Müritz) , Ελλάδα:  Fotini Karagiauri – 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Vassiliki Fotinopoulou – 4o Γυμνάσιο Βόλου) και  Σλοβενία: Brigita Barbaric – OS Kuzma, Kuzma) .

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η προώθηση του ευρωπαϊκού, διαπολιτισμικού διαλόγου και η ευαισθητοποίηση για την ειρηνική επίλυση των διαφορών και την αποφυγή περιστατικών βίας. Με εξοπλισμό μια εικονική βαλίτσα, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη φετινή σχολική χρονιά, με κύριο στόχο να χτίσουν  διαπολιτισμικές και ειρηνικές γέφυρες και να απαντήσουν το ερώτημα «Είναι δυνατό να ζούμε μαζί ειρηνικά;».

Επιπλέον στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας στη γερμανική γλώσσα, καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η γνωριμία ξένων πολιτισμών, η κινητοποίηση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της συνεργατικότητας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ευθύνης των μαθητών.

Επίσης, για τις δραστηριότητες του έργου, τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και για την ζωντανή επικοινωνία των συμμετεχόντων , οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τα πιο σύγχρονα μέσα τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, όπως με την ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα Twinspace, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη , δηλαδή οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί. Θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τηλεδιασκέψεις μέσω Skype, να δημιουργούν Dia-Shows, MP3, Video,e–books, να χρησιμοποιούν νέα Web-2.0 εργαλεία,  να επικοινωνούν με e-mails , μέσω Chat, σε Blog και σε Forums.

Στο τέλος, οι ομάδες θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο της βαλίτσας-πολυμέσων για την ειρήνη, που θα έχουν δημιουργήσει. H ομάδα εργασίας του Σχολείου μας αποτελείται από 25 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με συντονίστρια την καθηγήτρια Γερμανικών του Σχολείου, κα Βασιλική Φωτεινοπούλου.

Το λογότυπο που φτιάξαμε για το έργο μας και που επιλέχθηκε ως βασικό λογότυπο του έργου:

 

pizap.com14433954250401

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση