Πρόγραμμα Erasmus «IC.O.N.S. of Understanding»: Φιλοξενία στο Βόλο και στην κατασκήνωση Χ.Α.Ν. Πηλίου

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν μέσα στη φύση της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Αγ. Ιωάννη Πηλίου  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τους φιλοξενούμενους 32 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς από το σχολείο Oberschule Eschen (OSE) του Λιχτενστάιν, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 (2018-2020) με τίτλο “IC.O.N.S. of Understanding (InterCultural Opening through Nature and Sports)” και του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης e-Twinning. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη των Ελλήνων μαθητών και καθηγητών στο Λιχτενστάιν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2019, η οποία δημιούργησε απαράμιλλες εμπειρίες και εντυπώσεις στους κατασκηνωτές.

Η υποδοχή της ξένης αποστολής έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια τους μαθητές από το Λιχτενστάιν παρέλαβαν και φιλοξένησαν για δύο μέρες οι ελληνικές οικογένειες. Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση από ειδικευμένους ξεναγούς στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και ακολούθησε περίπατος στην παραλία και επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου. Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για την κατασκήνωση, όπου συμμετείχαν ως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σε ένα 6ήμερο πρόγραμμα ποικίλων ομαδικών δραστηριοτήτων με αθλητικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, βιώνοντας παράλληλα την κατασκηνωτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε κολύμπι και θαλάσσια σπορ (π.χ. κανό) στην παραλία Παπά Νερό, πεζοπορία και μάθημα κατάδυσης στη Νταμούχαρη, πεζοπορία και μπάνιο στο ποτάμι Μαυρούτσα και εξόρμηση και κολύμπι στην παραλία Πλάκα. Επίσης, οι μαθητές παρακολούθησαν μάθημα Α’ βοηθειών και συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαριότητας της παραλίας Παπά Νερό. Παράλληλα, έλαβαν μέρος σε παιχνίδια ενίσχυσης της ομαδικότητας (π.χ. ομαδικά αθλήματα, παιχνίδι χαμένου θησαυρού) και παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από χοροδιδάσκαλο. Αγαπημένες στιγμές για τους κατασκηνωτές υπήρξαν η βραδιά έναρξης γύρω από τη φωτιά, η παράσταση στο θέατρο της κατασκήνωσης, η ελληνική βραδιά “Meet Greece” και η βραδιά της λήξης με νεανική μουσική και χορό.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα και να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους από το εξωτερικό εξασκώντας τις ξένες γλώσσες (αγγλικά-γερμανικά), να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες και περιβαλλοντική συνείδηση, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το αθλητικό ιδεώδες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τους καθορισμένους στόχους του προγράμματος Erasmus.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές Αλεξιάδης Χαράλαμπος, Αποστολόπουλος Χρήστος, Δοσούλας Μάριος-Ελευθέριος ,Κραβαρίτης Ανδρέας-Μάριος , Λαμπρογεώργου Αφροδίτη, Μαραγκός Γεώργιος, Νάνου Ελευθερία-Νικολέττα, Τσαρέλας Φώτιος, Τσιουβάκα Χρυσούλα, Μεντεκίδη Ευλαμπία-Άννα, Μίχο Αντωνία, Μπασματζής Βασίλειος, Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Παπαμιχαήλ Κυριακή, Ραμιώτης Χρήστος, Σούλα Λουμίλντα, Στεργίου Μαρία , Στεργίου Νικόλαος , Τζίκα Φωτεινή, Τσιρλάν Σορίνα , Φατία Ιμέλα, Χατζηαναγνώστου Ελένη, Ψαρρή Ανθή-Αγγέλα και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Βαρνάβας Γεώργιος (Δ/ντής), Μαλαμούλη Εύη, Τσιάνου Παρασκευή (Υποδ/ντρια), Φωτεινοπούλου Βασιλική (συντονίστρια), Χαλαστάρα Ιουλία και Ψάρρας Χρήστος.

Οι καθηγητές του προγράμματος θα επιθυμούσαν με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουν θερμά το προσωπικό της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Αγ. Ιωάννη Πηλίου (εθελοντές, ιατρός, ναυαγοσώστης, βοηθητικό προσωπικό) και ιδιαίτερα την κ. Συμεωνίδου Έμμα, Διευθύντρια Κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Πήλιο και τον κ. Πλεξίδα Γεώργιο, Προϊστάμενο Κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Πήλιο, για την άριστη οργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος φιλοξενίας, την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια, καθώς και τους γονείς των μαθητών για τη φιλοξενία και την ηθική και υλική στήριξη που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2019

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ 

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Α1/Α2 – ΜΑΪΟΣ 2019

 

Από τη Β’ Γυμνασίου:

ΜΠΑΡΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 

Από τη Γ’ Γυμνασίου:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ 

ΔΟΣΟΥΛΑ ΝΕΦΕΛΗ 

ΚΛΑΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 

ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Απόλυτα επιτυχημένη εδώ και δέκα πλέον συναπτά έτη είναι η συμμετοχή των γερμανομαθών μαθητών του Σχολείου μας στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, επιπέδου Α1/Α2! Την προετοιμασία των υποψηφίων επιμελείται η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κ.Βασιλική Φωτεινοπούλου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μαθητική ανταλλαγή στο Liechtenstein στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

https://magnesianews.gr/volos/mathitiki-antallagi-sto-lichtenstain-sto-plesio-programmatos-erasmus.html

Μοναδικές εμπειρίες στο Λιχτενστάιν για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βόλου 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 2018

Αγαπητή/έ Vassiliki Fotinopoulou,

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδη Ιωάννη-Μάρκο, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνη Δήμο, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσα Στέφανο, Δαλίδη Αθανάσιο,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδη Γιώργο, Καράκη Βασίλη, Κλάδη Αναστασία, Μάστορα Χρήστο, Ποδηματά Δημήτρη, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρα Βαγγέλη και Χατζή Πολυχρόνη ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ετικέτα Ποιότητας eTwinning 2018

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning την απονομή της Ετικέτας Ποιότητας για το έργο «Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe». Τα σχόλια της επιτροπής ήταν μόνο θετικά:

«Συγχαρητήρια! Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών, μεγάλη αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, πολύ καλή οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες και αξιολόγηση. Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες!»

Το έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών και πήραν μέρος συνολικά τέσσερα σχολεία από Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία. Από το 4ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου: Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μάρκος, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνης Δήμος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσας Στέφανος, Δαλίδης Αθανάσιος,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδης Γιώργος, Καράκης Βασίλης, Κλάδη Αναστασία, Μάστορας Χρήστος, Ποδηματάς Δημήτρης, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρας Βαγγέλης και Χατζής Πολυχρόνης. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου.

Στόχος του Προγράμματος ήταν η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τομέα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Τα κυριότερα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν σε συνεργασία μαθητές και εκπαιδευτικοί (http://joom.ag/TFrL ).

Το έργο είχε ήδη βραβευτεί στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας, λαμβάνοντας το ανώτερο έπαθλο. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 7 Μαΐου 2018 στο Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσσης στην πόλη Wiesbaden της Γερμανίας από τον Πρόεδρο του Κρατιδίου, κ. Νorbert Kartmann. (Δημοσίευση στο Γερμανικό Τύπο PRESSEMITTEILUNG BPV2018  και στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ)

‘Εχοντας λάβει την Ετικέτα Ποιότητας, το έργο μας είναι  υποψήφιο και για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, καθώς και για τα Εθνικά και τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning.

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και πολλές ακόμη επιτυχίες!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2018

Απόλυτα επιτυχημένη και φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά, ήταν η συμμετοχή των γερμανομαθών μαθητών του Σχολείου μας στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας!

Οι υποψήφιοι μαθητές, που προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών, πέτυχαν υψηλή βαθμολογία, ώστε στη διαβαθμισμένη εξέταση για τα επίπεδα Α1-Α2 να αποκτήσουν όλοι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Α2!

Επιτυχόντες είναι οι μαθητές:

  1. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ (Α2)

 

  1. ΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α2)

 

  1. ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (Α2)

 

  1. ΠΛΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Α2)

 Ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου, κύριος Γεώργιος Βαρνάβας, ο Σύλλογος των Καθηγητών και η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κυρία Βασιλική Φωτεινοπούλου, που επιμελήθηκε της προετοιμασίας τους, εύχονται στους επιτυχόντες μαθητές

«Θερμά Συγχαρητήρια»! 

HERZLICHE GRATULATION!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μαθητική Συνάντηση και Βράβευση στη Γερμανία στο πλαίσιο Προγράμματος eTwinning

(Δημοσίευση στη «Θεσσαλία»https://e-thessalia.gr/ilektroniko-periodiko-gia-ta-paradosiaka-epaggelmata-apo-to-4o-gymnasio-voloy/  )

Η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών στην είσοδο του “Georg Büchner Schule” με το έπαθλο του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, το 4ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε ως ιδρυτής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning διάρκειας επτά μηνών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος συνολικά τέσσερα σχολεία από Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία και είχε τίτλο “Es war einmal in Europa- aussterbende Berufe unter der Lupe” («Μια φορά και έναν καιρό στην Ευρώπη – επαγγέλματα προς εξαφάνιση υπό το μεγεθυντικό φακό»). Από το 4ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μάρκος, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνης Δήμος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσας Στέφανος, Δαλίδης Αθανάσιος,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδης Γιώργος, Καράκης Βασίλης, Κλάδη Αναστασία, Μάστορας Χρήστος, Ποδηματάς Δημήτρης, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρας Βαγγέλης και Χατζής Πολυχρόνης.

Στόχος του Προγράμματος ήταν η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τομέα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι μαθητές ανακάλυψαν τα διάφορα επαγγέλματα και ήρθαν αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιλογής του δικού τους μελλοντικού επαγγέλματος, καθορίζοντας τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις αξίες τους. Αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών, ερεύνησαν τα παραδοσιακά χειρωνακτικά επαγγέλματα της Ευρώπης και ήρθαν σε επαφή με χώρους εργασίας με παράδοση. Τέλος, δημιούργησαν εκπαιδευτικά υλικά από κοινού με τους συνεργάτες τους, αξιοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία. Τα κυριότερα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν σε συνεργασία μαθητές και εκπαιδευτικοί (http://joom.ag/TFrL ).

Το έργο βραβεύτηκε στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας, λαμβάνοντας το ανώτερο έπαθλο των 600 Ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα στα συμμετέχοντα σχολεία. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 7 Μαΐου 2018 στο Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσσης στην πόλη Wiesbaden της Γερμανίας από τον Πρόεδρο του Κρατιδίου, κ. Νorbert Kartmann. Την ομάδα eTwinning του 4ου Γυμνασίου εκπροσώπησαν στη βράβευση η συντονίστρια εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου και η μαθήτρια Γιάλβαλη Δήμητρα. (Δημοσίευση στο Γερμανικό ΤύποPRESSEMITTEILUNG BPV2018 )

Η ελληνική αποστολή βρίσκονταν ήδη στη Γερμανία, στο πλαίσιο μαθητικής συνάντησης με το συνεργαζόμενο Σχολείο της Γερμανίας Georg Büchner Schule. Η μαθητική συνάντηση υλοποιήθηκε από τις 5 ως τις 9 Μαΐου 2018, στην πόλη Ρόντγκαου Φρανκφούρτης και πήραν μέρος οι μαθητές του προγράμματος Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μαρκος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Δαλίδης Αθανάσιος, Δοσούλα Νεφέλη και Καλοφορίδης Γεώργιος καθώς και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Φωτεινοπούλου Βασιλική (Γερμανικής Φιλολογίας) και κ. Διανελλοπούλου Ευρίκλεια (Γαλλικής Φιλολογίας). Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν μια ευγενική χορηγία της Aegean Airlines. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, παρακολούθησαν μαθήματα στο Γερμανικό Σχολείο και ξεναγήθηκαν στην πόλη της Φρανκφούρτης. Στο πλαίσιο της μαθητικής ανταλλαγής, τρεις μαθητές και μία εκπαιδευτικός από το Σχολείο Georg Büchner επισκέφτηκαν στη συνέχεια το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, από τις 9 ως τις 13 Μαΐου 2018.

Υποδοχή της Γερμανικής αποστολής στο Σχολείο μας

 

Βίντεο με στιγμιότυπα από τη μαθητική ανταλλαγή σε Γερμανία και Ελλάδα

Στις 29 Μαΐου 2018 το πρόγραμμα eTwinning παρουσιάστηκε στη μαθητική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Βόλου και έγινε σε όλους τους μαθητές του προγράμματος η απονομή των βραβείων του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, που εστάλησαν από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning της Γερμανίας. Την απονομή έκαναν ο Δ/ντής του Σχολείου, κ. Βαρνάβας Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

Παρουσίαση του προγράμματος και απονομή των βραβείων στο σχολείο μας

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές μας μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής ήταν μοναδικές! Γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα και τον πολιτισμό της χώρας, της οποίας τη γλώσσα μαθαίνουν και έκαναν  καινούριους φίλους! Διαπίστωσαν πόσα κοινά στοιχεία υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς και αντιλήφθηκαν βιωματικά την έννοια της ενωμένης Ευρώπης! Επιπλέον, η διάκριση που απέσπασε το eTwinning έργο μας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Γερμανίας αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σχολείο μας και επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την εργασία μαθητών και εκπαιδευτικών!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Βραβείο στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό PAD Γερμανίας

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε σχετικά με ακόμη μια βράβευση τoυ Σχολείου μας στη δράση eTwinning. Το έργο μας με τίτλο “Es war einmal in Europa- aussterbende Berufe unter der Lupe” («Μια φορά και έναν καιρό στην Ευρώπη – επαγγέλματα προς εξαφάνιση υπό το μεγεθυντικό φακό»)
βραβεύτηκε στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας:

«I am very glad to inform you that your project «Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe» has been selected as winner of the European Competition 2018! On behalf of the European Movement Germany and the National Support Service for eTwinning, we would like to congratulate you for this excellent achievement.

The Prize consists of a total amount of 600 € divided by the number of project schools. It will be send to you by email in the form of an Amazon voucher within the next couple of weeks.
We will also send you some goodies for the students as well as their certificates by post.
https://docs.google.com/…/1oowvF3xM1ntQch1I8IlbYsdw-F…/edit…

We are currently preparing a page on our website showcasing all winning schools with their public results/TwinSpaces.

Enjoy your success!

Kind regards

Ellen Kammertöns

Pädagogischer Austauschdienst (PAD) des Sekretariats der Kultusministerkonferenz
Nationale Agentur für EU-Programme im Schulbereich»

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους eTwinners μαθητές και να ευχαριστήσω από καρδιάς τις εξαιρετικές συνεργάτιδές μου από την Πολωνία Celina Swiebocka, από τη Γερμανία Alicia Ellenberger και από τη Γαλλία, Christelle Sebillaud !!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019

Είμαστε πολύ περήφανοι που στο Σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, απονεμήθηκε το νέο βραβείο eTwinning «Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019» που επιβραβεύει συνολικά τη συμμετοχή και τις επιτυχίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε Προγράμματα eTwinning! Συγκεκριμένα, λάβαμε το παρακάτω μήνυμα : «Dear Vassiliki Fotinopoulou

Congratulations on the success of your school obtaining the award of the eTwinning School Label 2018- 2019. It is a great achievement by all the eTwinning team in your school and an example to all schools in the eTwinning Community.

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week. There will be an special press release about the award at European level and the news will also be on the Erasmus + Facebook page.

The eTwinning School Label (here attached) may be used by you on your website, your profile, publications etc.

Around the same time a special pack will come to your school with some special items in it for both teachers and pupils.

Once again congratulations as the first set schools to receive this new award, a wonderful achievement.

The eTwinning Team

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους eTwinners μαθητές μας και στη συνάδελφο Αγγλικής Φιλολογίας και Υποδιευθύντρια, κ. Ελένη Μόσιαλου!!! Θερμές ευχαριστίες στο Δ/ντή του Σχολείου, κ. Γεώργιο Βαρνάβα, καθώς και στο Σύλλογο των Διδασκόντων του Σχολείου, που στηρίζουν πάντα τις προσπάθειές μας!!!

https://www.etwinning.net/…/2018–2019-etwinning-school-li.…

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning και Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα τα Παραδοσιακά Επαγγέλματα

(το λογότυπο του έργου, εργασία της μαθήτριας Δ. Γιάλβαλη, Β1)

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, το Σχολείο μας συμμετείχε ως ιδρυτής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning διάρκειας 7 μηνών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος συνολικά 5 σχολεία από 4 χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία) και έχει τίτλο “Es war einmal in Europa- aussterbende Berufe unter der Lupe” («Μια φορά και έναν καιρό στην Ευρώπη – επαγγέλματα προς εξαφάνιση υπό το μεγεθυντικό φακό»). Στόχος του ήταν οι μαθητές να ανακαλύψουν τα διάφορα επαγγέλματα και να έρθουν αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιλογής του δικού τους μελλοντικού επαγγέλματος, καθορίζοντας τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις αξίες τους. Αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών, ερεύνησαν τα παραδοσιακά χειρωνακτικά επαγγέλματα της Ευρώπης και ήρθαν σε επαφή με χώρους εργασίας με παράδοση. Τέλος, δημιούργησαν εκπαιδευτικά υλικά από κοινού με τους συνεργάτες τους, αξιοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, την ασφαλή εκπαιδευτική πλατφόρμα Twinspace του έργου και την εκπαιδευτική πλατφόρμα Edmodo. Τα κυριότερα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε συνεργασία http://joom.ag/TFrL . Το έργο θα λάβει μέρος στον 65. Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας, που έχει φέτος ως θέμα του έργα eTwinning που αφορούν την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, έξι μαθητές του Σχολείου μας και δύο εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο. Συγκεκριμένα,  οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μαρκος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Δαλίδης Αθανάσιος, Δοσούλα Νεφέλη-Κωνσταντίνα και Καλοφορίδης Γεώργιος θα μεταβούν για πέντε ημέρες, από τις 5 ως τις 9 Μαΐου, στο Ρόντγκαου (Φραγκφούρτης) της Γερμανίας και θα επισκεφτούν το συνεργαζόμενο Σχολείο  Georg-Büchner. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες , κ. Φωτεινοπούλου Βασιλική (Γερμανικής Φιλολογίας) και κ. Διανελλοπούλου Ευρίκλεια (Γαλλικής Φιλολογίας). Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μια ευγενική χορηγία της Aegean Airlines. Στο πλαίσιο της μαθητικής ανταλλαγής, δύο μαθητές και μία εκπαιδευτικός από το Σχολείο Georg-Büchner θα επισκεφτούν στη συνέχεια το Σχολείο και την πόλη μας, από τις 9 ως τις 13 Μαΐου 2018.

Συμπληρωματικά με το πρόγραμμα eTwinning υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας, με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό ήταν τα επαγγέλματα», διάρκειας 5 μηνών, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Φωτεινοπούλου Βασιλική (Γερμανικής Φιλολογίας), κ. Χαλαστάρα Ιουλία (Φιλόλογος) και  κ. Τσιάνου Παρασκευή (Φιλόλογος). Στόχος του Προγράμματος είναι η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας στον τομέα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα επαγγέλματα που χαρακτηρίζουν την επαγγελματική φυσιογνωμία της πόλης του Βόλου συγχρονικά και διαχρονικά, ερευνούν τις φυσικές και άλλες ιδιαιτερότητες της περιοχής τους, σε σχέση και με αντίστοιχους τομείς της τοπικής ιστορίας και έρχονται σε επαφή με χώρους εργασίας με παράδοση. Στο πλαίσιο του προγράμματος  οι μαθητές επισκέφτηκαν στις 07.02.2018 το «Μουσείο της Πόλης» (https://www.youtube.com/watch?v=xtXF6jp24G0 ) όπου ανακάλυψαν τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής μας μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και στις 16.02.2018 το ΚΔΑΠ της Νεάπολης (https://www.youtube.com/watch?v=rKoLf6CKefY) , όπου γνώρισαν τον κεραμικό τροχό και το επάγγελμα του αγγειοπλάστη και έφτιαξαν τα δικά τους κεραμικά έργα. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, δημιούργησαν παρουσιάσεις (https://docs.google.com/presentation/d/1L-fAycZeBgrsKP-KOZaeT-3y2Qom82WDvwjgKvQQ3vw/edit ) (https://padlet.com/iouliaxalastara/q56xv2t6knin), πήραν συνεντεύξεις και έγραψαν δικά τους άρθρα για παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα επαγγέλματα, τα οποία μετέφρασαν στα Γερμανικά και παρουσίασαν στους συνεργάτες τους από την Ευρώπη στο ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν από κοινού (https://view.joomag.com/es-war-einmal-in-europa-aussterbende-berufe-unter-der-lupe-2017-2018/0151006001516477000?short ).

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα παραπάνω προγράμματα είναι:

Από το τμήμα Β1:Αναστασίου Ελπίδα, Αντωνίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μάρκος, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γαλάνης Δήμος, Γιούτσας Στέφανος, Δοσούλα Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδης Γιώργος, Κλάδη Αναστασία, Κουκουβίνου Κάτια, Πολυζώη Ελευθερία . Από το τμήμα Β2: Δαλίδης Αθανάσιος, Μάστορας Χρήστος, Μιμίκου Αγγελική, Μπουσιάκη Αικατερίνη, Νικολάου Άννα, Παπαδημητρίου Κων/νος, Ποδηματάς Δημήτρης, Σαρατζιώτης Βασίλης, Τσεκρέζι Σέρτζιο, Τσιονάρας Βαγγέλης, Φράγγος Ιωάννης, Χατζής Πολυχρόνης. Από το τμήμα Β3: Καράκης Βασίλης και Τζανιδάκης Παναγιώτης.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε