Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning 2020

 

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «IC.O.N.S. of Understanding (InterCultural Opening through Nature and Sports)». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team»

Για άλλη μια φορά Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του έργου!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning

Mε μεγάλη μας χαρά λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning:

«Αγαπητέ/ή Vassiliki Fotinopoulou (4th Junior high school of Volos),

Συγχαρητήρια! Μόλις σου απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο IC.O.N.S. of Understanding (InterCultural Opening through Nature and Sports).

Το έργο σας αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση ενεργοποίησης των μαθητών και των μαθητριών.
Θετικά στοιχεία:
– Πολύ καλή αξιοποίηση του twinspace για υλοποίηση Erasmus+ έργου
– Ενδιαφέρον θέμα
– Παραγωγή ποιοτικού υλικού
– Ενεργή εμπλοκή μαθητών στις δραστηριότητες
– Σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
– Πλήρης αξιολόγηση του έργου
– Συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών από διαφορετικές χώρες
– Καλή οργάνωση του Twinspace

 Εξετάζοντας όλα τα παραπάνω σας συγχαίρουμε διότι το έργο σας διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί πετυχημένο και σας απονέμουμε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας! Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο! Με εκτίμηση, η ΕΥΥ της δράσης eTwinning.»

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του έργου!!!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε το μήνυμα από την Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, ότι το σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, βραβεύθηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021!

“Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2020-2021 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal https://www.etwinning.net/en/pub/support/2020–2021-etwinning-school-l  this week and on other eTwinning and European Commission’s news channels.

You can proudly use the eTwinning School Label on your school’s website.

Shortly, we will send you a package containing some eTwinning materials and of course the eTwinning School plaque.

You will be invited to participate in the eTwinning Schools’ Group and in the various activities dedicated to eTwinning Schools.

Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools’ mission:

https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf

The eTwinning Team”

Eίναι η δεύτερη φορά που το σχολείο μας λαμβάνει αυτή τη διάκριση, καθώς του είχε απονεμηθεί και η Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019.

https://www.etwinning.net/el/pub/support/2018–2019-etwinning-school-li.htm 

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει και επικροτεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου, όπου ομάδες εκπαιδευτικών συνεργάζονται και ενσωματώνουν το eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και την επαγγελματική ανάπτυξη του σχολείου με τη στήριξη της διοίκησής του.

Τα Σχολεία eTwinning αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning, προάγουν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης. Επίσης, χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα eTwinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και ενημερωτικό τους υλικό . Τέλος, αναγνωρίζονται ως ηγέτες στην/στις:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ψηφιακής ασφάλειας
  • Καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις της παιδαγωγικής
  • Προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με προσωπικό και μαθητές

Είμαστε πολύ περήφανοι που το σχολείο μας ανήκει στην Ομάδα των βραβευμένων Σχολείων eTwinning!

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους winners μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!!!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόγραμμα Erasmus «IC.O.N.S. of Understanding»: Φιλοξενία στο Βόλο και στην κατασκήνωση Χ.Α.Ν. Πηλίου

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν μέσα στη φύση της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Αγ. Ιωάννη Πηλίου  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τους φιλοξενούμενους 32 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς από το σχολείο Oberschule Eschen (OSE) του Λιχτενστάιν, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 (2018-2020) με τίτλο “IC.O.N.S. of Understanding (InterCultural Opening through Nature and Sports)” και του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης e-Twinning. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη των Ελλήνων μαθητών και καθηγητών στο Λιχτενστάιν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2019, η οποία δημιούργησε απαράμιλλες εμπειρίες και εντυπώσεις στους κατασκηνωτές.

Η υποδοχή της ξένης αποστολής έγινε το Σάββατο 31 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια τους μαθητές από το Λιχτενστάιν παρέλαβαν και φιλοξένησαν για δύο μέρες οι ελληνικές οικογένειες. Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση από ειδικευμένους ξεναγούς στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και ακολούθησε περίπατος στην παραλία και επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου. Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για την κατασκήνωση, όπου συμμετείχαν ως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σε ένα 6ήμερο πρόγραμμα ποικίλων ομαδικών δραστηριοτήτων με αθλητικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, βιώνοντας παράλληλα την κατασκηνωτική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε κολύμπι και θαλάσσια σπορ (π.χ. κανό) στην παραλία Παπά Νερό, πεζοπορία και μάθημα κατάδυσης στη Νταμούχαρη, πεζοπορία και μπάνιο στο ποτάμι Μαυρούτσα και εξόρμηση και κολύμπι στην παραλία Πλάκα. Επίσης, οι μαθητές παρακολούθησαν μάθημα Α’ βοηθειών και συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαριότητας της παραλίας Παπά Νερό. Παράλληλα, έλαβαν μέρος σε παιχνίδια ενίσχυσης της ομαδικότητας (π.χ. ομαδικά αθλήματα, παιχνίδι χαμένου θησαυρού) και παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από χοροδιδάσκαλο. Αγαπημένες στιγμές για τους κατασκηνωτές υπήρξαν η βραδιά έναρξης γύρω από τη φωτιά, η παράσταση στο θέατρο της κατασκήνωσης, η ελληνική βραδιά “Meet Greece” και η βραδιά της λήξης με νεανική μουσική και χορό.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα και να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους από το εξωτερικό εξασκώντας τις ξένες γλώσσες (αγγλικά-γερμανικά), να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες και περιβαλλοντική συνείδηση, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το αθλητικό ιδεώδες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τους καθορισμένους στόχους του προγράμματος Erasmus.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές Αλεξιάδης Χαράλαμπος, Αποστολόπουλος Χρήστος, Δοσούλας Μάριος-Ελευθέριος ,Κραβαρίτης Ανδρέας-Μάριος , Λαμπρογεώργου Αφροδίτη, Μαραγκός Γεώργιος, Νάνου Ελευθερία-Νικολέττα, Τσαρέλας Φώτιος, Τσιουβάκα Χρυσούλα, Μεντεκίδη Ευλαμπία-Άννα, Μίχο Αντωνία, Μπασματζής Βασίλειος, Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Παπαμιχαήλ Κυριακή, Ραμιώτης Χρήστος, Σούλα Λουμίλντα, Στεργίου Μαρία , Στεργίου Νικόλαος , Τζίκα Φωτεινή, Τσιρλάν Σορίνα , Φατία Ιμέλα, Χατζηαναγνώστου Ελένη, Ψαρρή Ανθή-Αγγέλα και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Βαρνάβας Γεώργιος (Δ/ντής), Μαλαμούλη Εύη, Τσιάνου Παρασκευή (Υποδ/ντρια), Φωτεινοπούλου Βασιλική (συντονίστρια), Χαλαστάρα Ιουλία και Ψάρρας Χρήστος.

Οι καθηγητές του προγράμματος θα επιθυμούσαν με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουν θερμά το προσωπικό της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Αγ. Ιωάννη Πηλίου (εθελοντές, ιατρός, ναυαγοσώστης, βοηθητικό προσωπικό) και ιδιαίτερα την κ. Συμεωνίδου Έμμα, Διευθύντρια Κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Πήλιο και τον κ. Πλεξίδα Γεώργιο, Προϊστάμενο Κατασκήνωσης Χ.Α.Ν. Πήλιο, για την άριστη οργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος φιλοξενίας, την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια, καθώς και τους γονείς των μαθητών για τη φιλοξενία και την ηθική και υλική στήριξη που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2019

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ 

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Α1/Α2 – ΜΑΪΟΣ 2019

 

Από τη Β’ Γυμνασίου:

ΜΠΑΡΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 

Από τη Γ’ Γυμνασίου:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ 

ΔΟΣΟΥΛΑ ΝΕΦΕΛΗ 

ΚΛΑΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 

ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Απόλυτα επιτυχημένη εδώ και δέκα πλέον συναπτά έτη είναι η συμμετοχή των γερμανομαθών μαθητών του Σχολείου μας στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, επιπέδου Α1/Α2! Την προετοιμασία των υποψηφίων επιμελείται η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κ.Βασιλική Φωτεινοπούλου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μαθητική ανταλλαγή στο Liechtenstein στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

 

https://magnesianews.gr/volos/mathitiki-antallagi-sto-lichtenstain-sto-plesio-programmatos-erasmus.html

Μοναδικές εμπειρίες στο Λιχτενστάιν για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βόλου 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 2018

Αγαπητή/έ Vassiliki Fotinopoulou,

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδη Ιωάννη-Μάρκο, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνη Δήμο, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσα Στέφανο, Δαλίδη Αθανάσιο,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδη Γιώργο, Καράκη Βασίλη, Κλάδη Αναστασία, Μάστορα Χρήστο, Ποδηματά Δημήτρη, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρα Βαγγέλη και Χατζή Πολυχρόνη ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ετικέτα Ποιότητας eTwinning 2018

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning την απονομή της Ετικέτας Ποιότητας για το έργο «Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe». Τα σχόλια της επιτροπής ήταν μόνο θετικά:

«Συγχαρητήρια! Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών, μεγάλη αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, πολύ καλή οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες και αξιολόγηση. Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες!»

Το έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών και πήραν μέρος συνολικά τέσσερα σχολεία από Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία. Από το 4ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου: Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μάρκος, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνης Δήμος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσας Στέφανος, Δαλίδης Αθανάσιος,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδης Γιώργος, Καράκης Βασίλης, Κλάδη Αναστασία, Μάστορας Χρήστος, Ποδηματάς Δημήτρης, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρας Βαγγέλης και Χατζής Πολυχρόνης. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου.

Στόχος του Προγράμματος ήταν η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τομέα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Τα κυριότερα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν σε συνεργασία μαθητές και εκπαιδευτικοί (http://joom.ag/TFrL ).

Το έργο είχε ήδη βραβευτεί στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας, λαμβάνοντας το ανώτερο έπαθλο. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 7 Μαΐου 2018 στο Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσσης στην πόλη Wiesbaden της Γερμανίας από τον Πρόεδρο του Κρατιδίου, κ. Νorbert Kartmann. (Δημοσίευση στο Γερμανικό Τύπο PRESSEMITTEILUNG BPV2018  και στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ)

‘Εχοντας λάβει την Ετικέτα Ποιότητας, το έργο μας είναι  υποψήφιο και για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, καθώς και για τα Εθνικά και τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning.

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και πολλές ακόμη επιτυχίες!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2018

Απόλυτα επιτυχημένη και φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά, ήταν η συμμετοχή των γερμανομαθών μαθητών του Σχολείου μας στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας!

Οι υποψήφιοι μαθητές, που προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών, πέτυχαν υψηλή βαθμολογία, ώστε στη διαβαθμισμένη εξέταση για τα επίπεδα Α1-Α2 να αποκτήσουν όλοι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Α2!

Επιτυχόντες είναι οι μαθητές:

  1. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ (Α2)

 

  1. ΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α2)

 

  1. ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (Α2)

 

  1. ΠΛΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Α2)

 Ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου, κύριος Γεώργιος Βαρνάβας, ο Σύλλογος των Καθηγητών και η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας του Σχολείου, κυρία Βασιλική Φωτεινοπούλου, που επιμελήθηκε της προετοιμασίας τους, εύχονται στους επιτυχόντες μαθητές

«Θερμά Συγχαρητήρια»! 

HERZLICHE GRATULATION!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μαθητική Συνάντηση και Βράβευση στη Γερμανία στο πλαίσιο Προγράμματος eTwinning

(Δημοσίευση στη «Θεσσαλία»https://e-thessalia.gr/ilektroniko-periodiko-gia-ta-paradosiaka-epaggelmata-apo-to-4o-gymnasio-voloy/  )

Η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών στην είσοδο του “Georg Büchner Schule” με το έπαθλο του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, το 4ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε ως ιδρυτής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning διάρκειας επτά μηνών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος συνολικά τέσσερα σχολεία από Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία και είχε τίτλο “Es war einmal in Europa- aussterbende Berufe unter der Lupe” («Μια φορά και έναν καιρό στην Ευρώπη – επαγγέλματα προς εξαφάνιση υπό το μεγεθυντικό φακό»). Από το 4ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μάρκος, Βλαχοπούλου Αθηνά, Γαλάνης Δήμος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Γιούτσας Στέφανος, Δαλίδης Αθανάσιος,  Δοσούλα Κωνσταντίνα-Νεφέλη, Κακαλή Ελένη, Καλοφορίδης Γιώργος, Καράκης Βασίλης, Κλάδη Αναστασία, Μάστορας Χρήστος, Ποδηματάς Δημήτρης, Πολυζώη Ελευθερία, Τσιονάρας Βαγγέλης και Χατζής Πολυχρόνης.

Στόχος του Προγράμματος ήταν η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τομέα των παραδοσιακών επαγγελμάτων, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι μαθητές ανακάλυψαν τα διάφορα επαγγέλματα και ήρθαν αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιλογής του δικού τους μελλοντικού επαγγέλματος, καθορίζοντας τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις αξίες τους. Αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών, ερεύνησαν τα παραδοσιακά χειρωνακτικά επαγγέλματα της Ευρώπης και ήρθαν σε επαφή με χώρους εργασίας με παράδοση. Τέλος, δημιούργησαν εκπαιδευτικά υλικά από κοινού με τους συνεργάτες τους, αξιοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία. Τα κυριότερα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιούργησαν σε συνεργασία μαθητές και εκπαιδευτικοί (http://joom.ag/TFrL ).

Το έργο βραβεύτηκε στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών της Γερμανίας, λαμβάνοντας το ανώτερο έπαθλο των 600 Ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα στα συμμετέχοντα σχολεία. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 7 Μαΐου 2018 στο Κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσσης στην πόλη Wiesbaden της Γερμανίας από τον Πρόεδρο του Κρατιδίου, κ. Νorbert Kartmann. Την ομάδα eTwinning του 4ου Γυμνασίου εκπροσώπησαν στη βράβευση η συντονίστρια εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου και η μαθήτρια Γιάλβαλη Δήμητρα. (Δημοσίευση στο Γερμανικό ΤύποPRESSEMITTEILUNG BPV2018 )

Η ελληνική αποστολή βρίσκονταν ήδη στη Γερμανία, στο πλαίσιο μαθητικής συνάντησης με το συνεργαζόμενο Σχολείο της Γερμανίας Georg Büchner Schule. Η μαθητική συνάντηση υλοποιήθηκε από τις 5 ως τις 9 Μαΐου 2018, στην πόλη Ρόντγκαου Φρανκφούρτης και πήραν μέρος οι μαθητές του προγράμματος Αναστασίου Ελπίδα, Βαζουβιάδης Ιωάννης-Μαρκος, Γιάλβαλη Δήμητρα, Δαλίδης Αθανάσιος, Δοσούλα Νεφέλη και Καλοφορίδης Γεώργιος καθώς και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Φωτεινοπούλου Βασιλική (Γερμανικής Φιλολογίας) και κ. Διανελλοπούλου Ευρίκλεια (Γαλλικής Φιλολογίας). Τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν μια ευγενική χορηγία της Aegean Airlines. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, παρακολούθησαν μαθήματα στο Γερμανικό Σχολείο και ξεναγήθηκαν στην πόλη της Φρανκφούρτης. Στο πλαίσιο της μαθητικής ανταλλαγής, τρεις μαθητές και μία εκπαιδευτικός από το Σχολείο Georg Büchner επισκέφτηκαν στη συνέχεια το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, από τις 9 ως τις 13 Μαΐου 2018.

Υποδοχή της Γερμανικής αποστολής στο Σχολείο μας

 

Βίντεο με στιγμιότυπα από τη μαθητική ανταλλαγή σε Γερμανία και Ελλάδα

Στις 29 Μαΐου 2018 το πρόγραμμα eTwinning παρουσιάστηκε στη μαθητική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Βόλου και έγινε σε όλους τους μαθητές του προγράμματος η απονομή των βραβείων του 65ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, που εστάλησαν από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning της Γερμανίας. Την απονομή έκαναν ο Δ/ντής του Σχολείου, κ. Βαρνάβας Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

Παρουσίαση του προγράμματος και απονομή των βραβείων στο σχολείο μας

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές μας μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής ήταν μοναδικές! Γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα και τον πολιτισμό της χώρας, της οποίας τη γλώσσα μαθαίνουν και έκαναν  καινούριους φίλους! Διαπίστωσαν πόσα κοινά στοιχεία υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς και αντιλήφθηκαν βιωματικά την έννοια της ενωμένης Ευρώπης! Επιπλέον, η διάκριση που απέσπασε το eTwinning έργο μας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Γερμανίας αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σχολείο μας και επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την εργασία μαθητών και εκπαιδευτικών!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε