Την «ψηφιακή αλάνα» (http://www.cyberkid.gov.gr/Alana.html), ένα νέο ιστότοπο που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς και μέσω του οποίου παρέχονται συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με απλό και εύληπτο τρόπο, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ. Ο νέος αυτός ιστότοπος, θα παρουσιαστεί σήμερα από τη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Στον ιστότοπο θα υπάρχει μία ενότητα που θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα». Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς, με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

cyberkid