Τι είναι το Scoop.it;

Το Scoop.it είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εύκολη επιλογή, επιμέλεια και αναδημοσίευση περιεχομένου από το διαδίκτυο και συνήθως κινείται γύρω από συγκεκριμένη θεματική που επιλέγει ο εκάστοτε χρήστης.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπειscoopit να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που συναρμολογείται από επιλεγμένα άρθρα σε κάθε ζήτημα, με τον ίδιο τρόπο που οργανώνετε μια έκθεση ζωγραφικής όπου μερικά μόνον, ή και κανένα έργο δεν είναι δικά σας. Επιπλέον η δωρεάν έκδοση , είναι ελεύθερη διαφημίσεων. Να σημειώσουμε πως το Scoop.it δεν υποκλέπτει αντιγράφοντας το περιεχόμενο. Αν και η φωτογραφία και η σύνοψη της είδησης αντιγράφονται πιστά, το Scoop.it στέλνει τους αναγνώστες στην πηγή του άρθρου, ώστε οι δημιουργοί του περιεχομένου να είναι ευγνώμονες για την διαφήμιση που τους γίνεται.

Παιδαγωγική αξιοποίηση

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων και επικοινωνίας της σχολικής μονάδας, τάξης, ομάδας ενός σχολείου. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί όπως και το livebinder, για να διαμοιράσει ο εκπαιδευτικός στους μαθητές του, υπερσυνδέσμους για διερεύνηση.

Ένα πολύ χρήσιμο video που εξηγεί πως δουλεύει το Scoop.it