Μπορείτε να κλειδώσετε έναν οποιοδήποτε φάκελο μέσα στα Windows XP, με τη χρήση ενός απλού και δωρεάν εργαλείου. Όποιος και να προσπαθήσει να τον ανοίξει θα δει το μήνυμα Access Denied και μόνο αν ξεκλειδωθεί (με χρήση password) θα μπορεί κάποιος να τον ανοίξει.
Το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε λέγεται dirLock. Πηγαίντε στη διεύθυνση www.download.com και στο search γράψτε dirlock. Πατήστε download now, αποθηκεύστε το σε ένα φάκελο στο δίσκο, αποσυμπιέστε το και εγκαταστήστε το. Τώρα σε οποιονδήποτε φάκελο πιέστε δεξί κλικ και επιλέξτε Lock/Unlock. Βάλτε έναν κωδικό και επαληθεύστε τον. Μπορείτε να κάνετε τον φάκελο κρυφό τσεκάροντας το hide. Τώρα προσπαθήστε να ανοίξετε τον φάκελο…Δεν μπορείτε? Ο μόνος τρόπος είναι να πατήσετε δεξί κλικ πάνω του, να επιλέξετε Lock/Unlock και να εισαγάγετε το password. Τώρα μπορείτε να κλειδώσετε οποιονδήποτε φάκελο των Windows εσείς θέλετε!

Σημείωση: Το πρόγραμμα χρειάζεται το .NET Framework 2.0, να υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το βρείτε από το site της Microsoft.