Gimpshop όπως λέμε photoshop, αλλά από την Gimp (έχουμε είδη αναφερθεί για το Gimp ως πρόγραμμα σ αυτό το site), ανοιχτού κώδικα λογισμικό που σημαίνει free επεξεργασίες εικόνας! Επειδή είναι ανοιχτού κώδικα και σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το εξελίξει και να το διανείμει με την σειρά του δωρεάν, το Gimp ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που ξεκίνησε ως linux πρόγραμμα αλλά το μετ’εξέλιξαν για windows και mac.

Το Gimpshop είναι μια διαφορετική οπτική γωνία (του Scott Moschella) που το κάνει να μοιάζει αλλά και να λειτουργεί όπως το photoshop γιαυτό και το όνομα του είναι παρεμφερές . Ένα αρκετά δυνατό λογισμικό που το κάνει πολύ ενδιαφέρον μιας και είναι δωρεάν αλλά και αποτελεσματικό. Με νέο interface αλλά και ομοιότητες με το photoshop όσον αφορά τα εργαλεία τις ονομασίες τους αλλά μέχρι και τα shortcuts και σε version για όλα τα λειτουργικά. Αρκετά καλή επένδυση για ανθρώπους που βρίσκουν το photoshop δύσκολο ή δεν θέλουν να πληρώσουν κάποιο πρόγραμμα για να κάνουν την δουλειά τους.

GIMPshop

Όπως αναφέρει ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα το Gimpshop : μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιον που δεν έχει δει το photoshop ποτέ, αλλά κύριος στόχος ήταν να μπορέσω να κάνω και τον τελευταίο πειρατή του photoshop χρήστη του Gimpshop.
Ζούμε σε μια εποχή που τα free προϊόντα είναι σε άνθιση, από περιοδικά και εφημερίδες μέχρι προγράμματα, νομίζω πως το θέμα της πειρατείας και της στροφής σε ανοιχτού κώδικα λογισμικά
μόνο προστασία και οικονομία μπορεί να προσφέρει στον χρήστη, ιδιαίτερα αν μιλάμε για προσεγμένα και αποτελεσματικά software. Πρόσφατο παράδειγμα, υπουργείο στην Γαλλία εξοικονόμησε 1,2 εκ ευρώ από την χρήση του open office έναντι του αντίστοιχου microsoft office σε όλους τους υπολογιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το Gimpshop :

http://www.gimpshop.com/