Ψάχνετε για κάποιο μέρος να μοιραστείτε online τα έγγραφά σας? Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Ας δούμε τις 3 καλύτερες και πιο γνωστές.

Scribd
Το Scribd είναι το μεγαλύτερο site στην κατηγορία του. Υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια αναγνώστες και ανεβάζονται περίπου 50.000 νέα έγγραφα κάθε μέρα. Πρόκειται για μία τεράστια βάση δεδομένων με έγγραφα σε περισσότερες από 90 γλώσσες.
Το λογισμικό ανάγνωσης (iPaper) υποστηρίζει ένα μεγάλο σετ τύπων αρχείων, ανάμεσά τους τα γνωστά pdf, doc, ppt, tiff, png, jpg, OpenDocument, StarOffice κλπ.

Ακόμα, η υπηρεσία επιτρέπει το ανέβασμα πολλαπλών αρχείων με μία κίνηση. Τέλος, περιλαμβάνει δωρεάν στατιστικά στοιχεία για την αναγνωσιμότητα των αρχείων σας.

scribd5-thumb

Docstoc

docstoc-thumb

Το Docstoc είναι άλλη μία παρόμοια υπηρεσία διαμοιρασμού εγγράφων, αλλά όχι τόσο καλή όσο το Scribd. Ωστόσο έχει αρκετά εκατομμύρια έγγραφα. Δεν υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους αρχείων και δυνατότητες ενσωμάτωσης, όπως το Scribd.
Τέλος έχει καλύτερες λειτουργίες ανάγνωσης των αρχείων με Fullscreen, fit width, fit page, rotate κλπ.

SlideShare

slideshare-thumb

Το SlideShare είναι ένα από τα μεγαλύτερα site για τον διαμοιρασμό παρουσιάσεων. Οι παρουσιάσεις οργανώνονται με όμορφο τρόπο σε κατηγορίες ενώ το ανέβασμα είναι γρήγορο και απλό. Μπορείτε να εισάγετε και τις παρουσιάσεις μέσα από το Google Docs presentation.
Επιπλέον υπάρχουν κάποιες λειτουργίες κοινωνικών δικτύων, όπως χρήστες που ακολουθούν άλλους χρήστες (όπως το twitter), έναρξη συζητήσεων, groups, ενσωμάτωση σε άλλες σελίδες κ.λ.π.