Virtual Hard Drive

Η υπηρεσία Windows Live SkyDrive από την Microsoft σας επιτρέπει την δωρεάν online αποθήκευση , αρχεία συνολικού μεγέθους μέχρι 25GB.

Αποθήκευση όλων των ειδών αρχείων για δική σας προσωπική χρήση με προστασία password ή διαλέγετε ποια από τα αρχεία σας θα μπορείτε να τα μοιράσετε με φίλους σας(shared folder) ή με όλους(public folder).

UPDATE 2011: Στο SkyDrive υπάρχει πλέον δυνατότητα για online επεξεργασία αρχείων word, excel , power point, κλπ(doc, docx, xsl, xslx, ppt, pptx)…με τα online δωρεάν Office Web Apps

Προσθήκη Αρχείων(upload)

Η προσθήκη αρχείων είναι πανεύκολη. Απλώς σείρετε το αρχείο σας στο κουτάκι(ανοιχτό folder) του SkyDrive στον browser σας. Το SkyDrive υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, video, mp3, αρχεία κειμένου, spreadsheets, παρουσιάσεις…

Η υπηρεσία SkyDrive απαιτεί να έχετε Windows Live ID.

Μπορείτε όμως να μοιράζετε τα αρχεία σας στο SkyDrive και με άτομα που δεν έχουν Windows Live ID. α τους στέλνετε μια πρόσκληση, και θα τσεκάρετε το αντίστοιχο κουτάκι ώστε αυτοί να μην χρειάζεται να κάνουν sign in.

RSS Feeds

Για τα Public folders υπάρχει η δυνατότητα οποιοσδήποτε να κάνει εγγραφή μέσω RSS, και θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων εύκολη.

Το κακό είναι ότι μπορείτε να κάνετε upload μόνο μέχρι 50MB αρχεία.

[Πηγή]:http://www.sotostips.gr

http://skydrive.live.com/