Αρχειοθετήστε τους αγαπημένους σας ιστότοπους, οργανώστε τους με τον καλύτερο τρόπο προσθέτοντας ετικέτες και μοιραστείτε τους με άλλους χρήστες, αν το επιθυμείτε.
Το Delicious είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα αποθήκευσης των σελιδοδεικτών σας (Bookmarks).
Η βασική δυνατότητα που σας προσφέρει είναι η πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας, όπου κι αν είστε ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε υπολογιστή, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.
Η πιο ουσιαστική όμως δυνατότητά του είναι η συμβολή του στη δημιουργία κοινού δικτύου μεταξύ ομάδων με κοινούς στόχους (π.χ οι μαθητές μας) που σημαίνει ότι παρέχει τη δυνατότητα για συνεργατική επεξεργασία των πληροφοριών. (Από το βασικό μενού επιλέξτε People-My network και μετά Add a new user to the network).
Σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το απλό περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη, τα rss feeds για διάχυση στον ιστό, η δυνατότητα ιδιωτικής αποθήκευσης των επιθυμητών bookmarks, κ.α.

Η χρήση της εφαρμογής είναι απλούστατη:
Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό (join now). Τα υπόλοιπα είναι απλά… Αρκούν μόνο μερικά λεπτά. (menu Bookmarks – My boomarks – Save a new bookmark…). Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ετικέτα (tag).

Σημαντικό:
Μπορείτε να εισάγετε το del.icio.us και ως πρόσθετη εφαρμογή (add-on) στον browser σας (Mozilla Firefox, Internet Explorer κτλ) για εύκολη και γρήγορη χρήση. Μπορείτε επίσης να εισάγετε τα ήδη υπάρχοντα Bookmarks που έχετε στο δικό σας browser.

Κάνοντας λογαριασμό έχετε αποκτήσει αυτόματα ένα url της μορφής: www.delicious.com/το username σας.

Δείτε το Delicious του syneducation.