Christmas Spirit !

Έφτασαν τα Χριστούγεννα !!! Αγαπημένη γιορτή για παιδιά αλλά και για μεγάλους.  Στολίζουμε το δέντρο μας με μπάλες, στολιδάκια και αμέτρητα φωτάκια. Μην σκέφτεστε εαν το δέντρο σας είναι μικρό ή μεγάλο, γιατί όπως και να είναι θα φωτίσει της καρδιές σας!!! Στεφάνια γιορτινά στολίζουμε στις πόρτες μας και πιατέλες με γλυκά γεμίζουν τα τραπέζια μας. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε γεμάτοι από υγεία, αγάπη και αλήθειες! Το καλό και η αλήθεια πάντα κερδίζουν.Να το θυμάστε αυτό!!!

Ο στολισμός του δέντρου είναι καθαρά συμβολικός της ευτυχίας των ανθρώπων και της φύσεως με τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Σύμφωνα με ερευνητές του αντικειμένου, το πρώτο στολισμένο δέντρο εμαφανίστηκε στη Γερμανία το 1539. και τα πρώτα στολίδια ήταν συσκευασμένα φαγητά ή είδη ρουχισμού ή άλλα χρήσιμα είδη, που στο πέρασμα των χρόνων και με την άνοδο του βιωτικού επεπέδου εξελίχθηκαν μόνο σε διακοσμητικά αντικείμενα. 

Στην Ελλάδα το έθιμο αυτό του έλατου ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήρθε για πρώτη φορά με τον Βαυαρό Βασιλιά Όθωνα το 1833, που σημαίνει ότι είχε ήδη καθιερωθεί ως έθιμο στους βασιλικούς οίκους της Βόρειας Ευρώπης. Αρχικά στολίστηκε στα ανάκτορα του Ναυπλίου και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Παρατήρησε τα δέντρα παρακάτω…τα σχέδια και τις γραμμές που τα δημιουργούν. Προσπάθησε να αντιγράψεις ένα από αυτά ή όλα και φτιάξε ένα έργο με τη μοναδική συλλογή δέντρων σου. Αφού τα σχεδιάσεις με μολύβι, βάλε χρώματα στα περιγράμματα και φυσικά ζωγράφισε τα δικά σου στολίδια και φωτάκια.!!!

 

ΑΣΚΗΣΗ 2

Τύπωσε εαν μπορείς αυτή την εικόνα. Μπορείς να τη χρωματήσεις με μαρκαδόρους και να την κρατήσεις έτσι ως ζωγραφιά! Μπορεί όμως να επιλέξεις μία από τις δύο εκδοχές που θα δεις παρακάτω και να φτιάξεις μία όμορφη αλλιώτικη κάρτα Χριστουγέννων.

Υλικά : ψαλίδι, κόλλα στικ, χαρτόνι κανσον Α4, νήμα

Τα βήματα είναι :

  1. να κόψεις
  2. να χρωματίσεις
  3. να κολλήσεις σε χαρτονάκι  Α4 διπλωμένο σαν κάρτα (ότι χρώμα θες)
  4. ψαλιδίζεις τις άκρες σε τριγωνική μορφή.
  5. και τέλος να προσθέσεις το νήμα αλλά μόνο γύρω από το εξώφυλλο της κάρτας.

     

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς