Μία σύντομη βιογραφία του Γαλιλέου
Galileo Galilei (15 February 1564 — 8 January 1642), was an Italian physicist, mathematician, astronomer, and philosopher who played a major role in the Scientific Revolution.
Παρασκευή μιας υπέρσκληρης υβριδικήςμορφής άνθρακα τόσο σκληρού που χαράζει το διαμάντι
Ο άνθρακας, το τέταρτο πιο διαδεδομένο στοιχείο στο σύμπαν, με τις διάφορες μορφές του που βγαίνουν από την έρευνα, συνεχώς μας εκπλήσσει. Οι αλλοτροπικές κρυσταλλικές του μορφές, διαμάντι (άνθρακας sp3), γραφίτης (άνθρακας sp2), διδάσκονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να θίγονται λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρόδια υάλου-γραφίτη (glassy carbon, που καλείται και vitreous carbon, κεραμικής μορφής αγώγιμο υλικό).Μία από τις τελευταίες κρυσταλλικές δομές του άνθρακα ήταν το γραφένιο. Όμως η συστηματική έρευνα και η πολλαπλότητα των εφαρμογών του συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» μία μελέτη, της οποίας τα συμπεράσματαπληροφορηθήκαμε από σχετική ιστοσελίδα τεχνολογικών ερευνών.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gizmag στις 21 Αυγούστου του 2012, μια ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου για την επιστήμη Κάρνεγκι (Carnegie Institution for Science) της Ουάσινγκτον με επικεφαλής τον Lin Wangκαι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (Stanford University), ανακάλυψαν ένα νέο υβριδικό υλικό, το οποίο συνδυάζει κρυσταλλικές (sp3, sp2) και άμορφες δομές σε επίπεδο ατόμων, που δημιουργήθηκε από τη διάλυση φουλερανίων (C-60) σε διαλύτη μ-ξυλόλιου. Το μείγμα τοποθετήθηκε, στη συνέχεια σε ειδικό θάλαμο στο Argonne National Laboratory’s Advanced Photon Source, και σε θερμοκρασία δωματίου συμπιέστηκε από δύο επίπεδα με διαμάντια σε πίεση που έφτασε τις 600.000 ατμόσφαιρες. Το υλικό επέφερε αλλοιώσεις των επιφανειών των διαμαντιών με τα οποία συμπιέστηκε. Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι το νέο υλικό είναι ανθεκτικότερο και σκληρότερο από το διαμάντι,το πιο σκληρό ορυκτό της φύσης, ανατρέποντας την εμπειρική κλίμακα σκληρότητας του Μος (Mohs) .
Hello world!
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το “Ιστολογείν”!
Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.