«

Μαρ 19

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Άρθρο: H προστασία της υγείας της μέλλουσας μητέρας και του εμβρύου.

Το κλειδί για μια ασφαλή εγκυμοσύνη που θα προφυλάσσει την υγεία της μητέρας και να εξασφαλίσει την υγεία του μωρού. Στην εγκυμοσύνη όλες οι γυναίκες πρέπει αρχικά να διακόψουν το κάπνισμα, εάν ήταν ήδη καπνίστριες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά σοβαρά προβλήματα στο νεογνό όπως: πρόωρο τοκετό, χαμηλότερο βάρος από το αναμενόμενο, παροδική ταχύπνοια αμέσως μετά τον τοκετό, προβλήματα μάθησης.

Επίσης η έγκυος γυναίκα πρέπει να κόψει το αλκοόλ αν καταναλώνει. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το αγέννητο παιδί καθώς διαπερνά τον πλακούντα, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος αποβολής. Η γυναίκα όταν είναι έγκυος ή ακόμα καλύτερα πριν το μάθει θα πρέπει να προσέξει την διατροφή και τον τρόπο ζωής. Πρέπει η διατροφή να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, μη επεξεργασμένα ολικής αλέσεως δημητριακά, πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα. Βέβαια πρέπει να αποφεύγει ωμά ψάρια και όστρακα, γρήγορο και μη σπιτικό φαγητό και φυσικά το κάπνισμα και το αλκοόλ. Τώρα για την καθημερινότητά της πρέπει να προσέξει την ορθοστασία, παρατεταμένες ώρες εργασίας, άρση βαρών, επαφή με χημικούς παράγοντες. Το συμπέρασμα είναι να μην επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου ή να θέσουν σε κίνδυνο τις σωματικές αντοχές της εγκύου.

Στέλλα Τραφαλή (Τμήμα Β2)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/vasvour/2020/03/19/arthro-h-prostasia-tis-ygeias-tis-melloysas-miteras-kai-toy-emvryoy/

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων