Εκτύπωσέ το Σελίδα

Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικά Λογισμικά

  • Βιολογία Α-Γ Γυμνασίου: Περιλαμβάνει τις ενότητες: Κύτταρο, Τροφή – θρέψη, Ερεθιστικότητα, Κυκλοφορία ουσιών, Κίνηση – στήριξη, Άμυνα, Αναπαραγωγή, Αναπνοή, Βιοτεχνολογία – Γενετική – Μηχανική, Οικολογία, Γενετική, Απέκκριση και Εξέλιξη. Κάθε ενότητα περιέχει επιμέρους υποενότητες που πέραν του πληροφοριακού υλικού περιλαμβάνει απλά μοντέλα – προσομοιώσεις.
  • Χημεία Β-Γ Γυμνασίου: Περιλαμβάνει τις ενότητες: Εισαγωγή στη Χημεία, Από το νερό στο άτομο, Ατμοσφαιρικός αέρας, Έδαφος και υπέδαφος, Οξέα, βάσεις και άλατα, Ταξινόμηση των στοιχείων, Η χημεία του άνθρακα. Κάθε ενότητα αποτελείται από επιμέρους θεματικές που περιλαμβάνουν πέραν του πληροφοριακού υλικού και κάποιες σχετικές ασκήσεις.
  • Κύτταρο, μια πόλη: Παρουσιάζει τις λειτουργίες ενός κυττάρου σε αντιστοιχία με τις λειτουργίες μιας πόλης ανθρώπων. Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για την δομή των κυττάρων μέσω ενός συνόλου δραστηριοτήτων αλλά και να λάβουν μέρος σε άλλες αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν τις γνώσεις τους στην Βιολογία.
  • Εγκυκλοπαίδεια του ανθρωπινου σώματος: Προσφέρεται για τη μελέτη – μέσα από μία διαδικασία καθοδηγούμενης ανακάλυψης – των φυσικών διαδικασιών, των έμβιων όντων και της λειτουργίας τους, που προτείνονται από το εθνικό αναλυτικό πρόγραμμα.
  • ΔΙΑΦΥΛ-Α: Διαδραστικό λογισμικό παρουσίασης και εξάσκησης για την υποστήριξη του αντικειμένου της Διαφυλλικής Αγωγής στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής Υγείας. Αναφέρεται στα ζητήματα (α) της ενήβωσης, (β) της αντισύλληψης. (γ) του αναπαραγωγικού συστήματος και (δ) του ιού HIV – AIDS και της προφύλαξης.
Σχολικά Βιβλία

Βιβλία σχετικά με την επιστήμη

Λογοτεχνικά βιβλία

Εικονικά Μουσεία

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/vasvour/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7/

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων