Ιστοσεμινάριο με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών/υποστηρικτικών δράσεων της σχολικής χρονιάς 2021-2022, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του 1ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, Βασιλική Βέλκου διοργάνωσε επιμορφωτική δράση (ιστοσεμινάριο) με θέμα: «Σχεδιάζοντας STEM δραστηριότητες  για το Νηπιαγωγείο» με σκοπό την υποστήριξή στην εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το ιστοσεμινάριο απευθυνόταν στους νηπιαγωγούς των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 από τις 18.30 ως τις 20.00 μέσα από την πλατφόρμα WEBEX. Η συμμετοχή ήταν απολύτως προαιρετική και ελεύθερη.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η συνάδελφος ΠΕ60  Άννα Μαγκιώση, η οποία τα τελευταία 27 έτη  υπηρετεί  στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων (https://blogs.sch.gr/niprizartri/). Από το 1996 ασχολείται με διάφορα καινοτόμα προγράμματα (ευρωπαϊκά Comenius, Erasmus και e-twinning, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα). Διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προωθήτρια του προγράμματος Comenius Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης  Νομού Τρικάλων επί σειρά ετών.  Ανάμεσα σε άλλα, είναι ενεργό μέλος της e-twinning κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση e-twinning προγραμμάτων και  μεγάλων ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων κι έχει τιμηθεί με διάφορα εθνικά κι ευρωπαϊκά  βραβεία (e-twinning quality labels, Education leader awards, Bravo schools κα).

Στο ιστοσεμινάριο  παρουσιάστηκαν ιδέες για δραστηριότητες  STEM (με ή χωρίς τη χρήση διαδικτύου) κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών του Νηπιαγωγείου.

οθόνης 197   οθόνης 199

Κατηγορίες: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΕ ΠΕ60. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.