Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο μέρος της εκπαιδευτικής ανταλλαγής του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου με το Gymnasium Hohenbaden.

Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και φέτος 10 μαθητές και τους δύο εκπαιδευτικούς τους, τον κ. Christof Höfele και τον κ. Reinhard Bode από 14 έως 21 Μαρτίου στην Κόρινθο.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας ήταν πολύ κουραστικό, έως εξαντλητικό θα έλεγα, καθώς περιελάμβανε μαθήματα καθημερινά περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε Κορινθία (Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Αρχαία Κόρινθος, Ακροκόρινθος, Διώρυγα, Αρχαία Νεμέα, Στυμφαλία, Ηραίο Περαχώρας, Γραμμή του Χρόνου, Δίολκος), Αργολίδα (Μυκήνες, Ναύπλιο, Παλαμήδι, Επίδαυρος) και Αθήνα (Ακρόπολης, Μουσείο Ακρόπολης, Μοναστηράκι, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Μοναδικές ήταν οι στιγμές έζησαν οι μαθητές των δύο σχολείων στο Ηραίο της Περαχώρας απαγγέλοντας τον “Ορφικό Ύμνο της θεάς Ήρας” σε Αρχαία Ελληνικά και Νέα Ελληνικά από τους Έλληνες μαθητές και σε Αρχαία Ελληνικά και Γερμανικά από τους Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι μαθαίνουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στο σχολείο τους.

Στο μικρό αυτό διάστημα οι μαθητές και των δύο σχολείων δέθηκαν μεταξύ τους, έζησαν αξέχαστες εμπειρίες και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Reinhard Bode για τις εξαιρετικές ξεναγήσεις που προσέφερε στα παιδιά μας!

Όλοι ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε αρχές Μαΐου στο Baden-Baden!