images

Η σημασία της Φυσικής Αγωγής

Ο ρόλος της φυσικής αγωγής ως καίριο στοιχείο ενός υγιεινού τρόπου ζωής αναγνωρίζεται ευρέως. Η φυσική αγωγή στο σχολείο δίνει έμφαση σε δραστηριότητες υγείας και μάθησης που προάγουν δια βίου πρακτικές αντί να εστιάζουν αποκλειστικά στον αθλητισμό. Ωστόσο, πρέπει να λεχθεί ότι επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η φυσική αγωγή επηρεάζει θετικά τη μάθηση και προάγει την υγεία των μαθητών.

images

Η φυσική αγωγή στο πλαίσιο του σχολείου μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να διάγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της φυσικής δραστηριότητας, της ευχαρίστησης και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Ορισμένα στοιχεία που καθιστούν δυνατή την προώθηση της υγείας στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής στο σχολείο είναι οι εξής:

α) είναι υποχρεωτικό για παιδιά και εφήβους,

β) οι μαθητές περνούν όλη σχεδόν τη μέρα στο σχολείο,

γ) το σχολείο αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη περίοδο μάθησης που επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή του ατόμου,

δ) στο σχολείο απασχολούνται εξειδικευμένοι διδάσκοντες,

ε) η φυσική αγωγή αποτελεί μέρος του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου και μεταξύ άλλων στόχων συγκαταλέγεται η προώθηση της υγείας.

Σε αυτό το ιστολόγιο θα μοιραζόμαστε τις απόψεις μας για ένα αλληλεπιδραστικό μάθημα Φυσικής Αγωγής για τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

1 άποψη για το “Η σημασία της Φυσικής Αγωγής

  1. Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση