Δημοτικό Σχολείο Κολχικού

5ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: 

  • Τα ξεχωριστά φετινά μου ΧριστούγενναΤα δικά μας  ιδανικά Χριστούγεννα έχουνΜυρωδιές  από μελομακάροναΠρόσωπα  από  όλη τη γηΣχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  σε μικρούς και μεγάλουςΤο δικό μας  εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με ονειρεμένο, παιχνιδιάρικο από άχρηστα υλικά δεντράκι.
    Οδηγίες κατασκευής: Βάφουμε με πράσινη τέμπερα ρολά κουζίνας και μερικά με καφέ που θα τα κολλήσουμε για βάση. Τα κολλάμε σε μπλε χαρτί του μέτρου φτιάχνοντας το σχήμα του δέντρου. Κολλάμε τα καπάκια από μαρκαδόρους με σιλικόνη 3 πάνω και 2 κάτω και φτιάχνουμε σε διάφορα χρώματα αρκετά τέτοια στολίδια που τα κολλάμε στις άκρες. Μέσα στο δεντράκι κολλάμε τα καπάκια από τον τενεκέ λαδιού ,από το νερό, από τη θήκη από τις οδοντογλυφίδες, τα μπουκαλάκια από το κεφίρ, το δοσομετρητή από το αντιβηχικό σιρόπι. Φτιάχνουμε από άσπρα καπάκια μαρκαδόρους το αστέρι για να το βάλουμε στην κορυφή .Βάζουμε και το σπάγκο που περίσσεψε από τα δώρα του Αη- Βασίλη. Φτιάχνουμε το φιόγκο από το χερούλι του απορρυπαντικού και το κολλάμε στη βάση του δέντρου. Γράφουμε επιγραφές με ευχές από χαρτόνι από το απορρυπαντικό. Πασπαλίζουμε με μπόλικες χρυσόσκονες.
  • Θα είναι φτιαγμένο από ρολά κουζίνας, καπάκια από μαρκαδόρους, καπάκι από τενεκέ λάδι ,από κρασί ,από νερό, θήκη από οδοντογλυφίδες,  atrix, δοσομετρητής αντιβηχικό  σιρόπι bisolvon,  μπουκάλια  από κεφίρ, κουκουνάρια, σχοινί που περίσσεψε από τα δώρα του Αη-Βασίλη, πλαστικό από το χερούλι απορρυπαντικού ,χαρτί από απορρυπαντικό και μπόλικη χρυσόσκονη. Τα χρώματά  του θα είναι πράσινο χάρτινο κόκκινο, μπλε ,κίτρινο, γαλάζιο (όλα τα χρώματα που έχουν τα καπάκια από τους μαρκαδόρους, σπαγγί,, καφέ και φυσικά μπόλικη χρυσόσκονη…
  • Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που αγκαλιαζόμαστε
  • Πράγματα από αγάπη
  • Γεύσεις από κουραμπιέδες
  •  Ήχους από τον Καρυοθραύστη
  • Γεια σας είμαστε  τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μου προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

 

.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων