Απευθυνθήκαμε σε εθελοντές γονείς να ρθούν στο χώρο του σχολείου για να μας βοηθήσουν στην παραγωγή του δικού μας γιαουρτιού! Στη διαδικασία συμμετείχε και το Νηπιαγωγείο μας φυσικά!
Θερμαίνουμε το γάλα στους 95 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά
Στη συνέχεια το γάλα ψύχεται στους 35-40 βαθμούς Κελσίου.
Μετά την προσθήκη της μαγιάς το γάλα αναμιγνύεται καλά και επωάζεται στους 41-43 βαθμούς Κελσίου για χρόνο 2-3 ωρών. Στο χρονικό αυτό διάστημα επέρχεται η πήξη του και η μετατροπή του σε γιαούρτι
Όταν το γιαούρτι μας ήταν πλέον έτοιμο … φυσικά το δοκιμάσαμε!