Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Δωρεάν Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

Νοέ 20198

Με συναρπαστικές περιηγήσεις συνεχίζουν τις επόμενες εβδομάδες οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους της Αθήνας.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 12:00 – 14:00,  περίπατος στην καρδιά της Αθήνας με  τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 12.00 από τους φοίνικες του Εθνικού κήπου (από Λ. Αμαλίας) και συνεχίζει προς Λεωφόρο Αμαλίας, Βουλή-Πλατεία Συντάγματος- Πεζόδρομο Βουκουρεστίου- Ιλίου Μέλαθρον (Νομισματικό Μουσείο) – Αθηναϊκή Τριλογία – Ρεξ – Πλατεία Ομονοίας – Πλατεία Κοτζιά – Πλατεία Κλαυθμώνος. Ο περίπατος λήγει στην Παλιά Βουλή, οδός Σταδίου. Απαραίτητη κράτηση ΕΔΩ.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 12:00-14:00, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Πάνος Αμυράς μας προσκαλεί σε μία περιήγηση στους δρόμους της Αθήνας, που περπάτησαν και οι ήρωες των βιβλίων του, “Ο λιμός” και “Τα λύτρα”, με φόντο τη Γερμανική Κατοχή. Αφετηρία στις 12:00 το σημείο που ξεκίνησαν όλα, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Από εκεί στην Πανεπιστημίου με στάση στο Ζόναρς και στην Αθηναϊκή Λέσχη και έπειτα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην συνέχεια, στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου ήταν τα γραφεία της Κομαντατούρ και μετά  στην Μασσαλίας, έναν από τους πιο μαρτυρικούς δρόμους της Αθήνας την περίοδο της Κατοχής. Επόμενη στάση στη Νομική Σχολή, που έχει τη δική της κατοχική ιστορία,μετά  στη Σόλωνος με τελικό σταθμό το Διόπτρα Books and Life. Απαραίτητη κράτηση ΕΔΩ.

Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου στις 12:00 περιήγηση με τον Κώστα Β. Κατσουλάρη στον Κολωνό, με αφορμή το μυθιστόρημά του “Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά”. Οι δρόμοι του Κολωνού και της Ακαδημίας Πλάτωνος, μαζί με ορισμένα σημεία του Μεταξουργείου και της Κολοκυνθούς. Σημείο συνάντησης: 52ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνού (οδός Καπανέως) στις 12.00. Διάρκεια διαδρομής 90’.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου περιήγηση στην “επεισοδιακή” Αθήνα του 2012 με τη Ρέα Γαλανάκη, με αφορμή το βιβλίο της “Άκρα ταπείνωση”.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου κάνουμε αναπαραστάσεις της πόλης με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πρεβελάκη με αφορμή το βιβλίο του “Επιστροφή στην Αθήνα: Πολεοδομία και γεωπολιτική της ελληνικής πρωτεύουσας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων