Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Μουσείο του Λούβρου: Δωρεάν ψηφιακή περιήγηση

Απρ 20219

Για πρώτη φορά το μουσείο του Λούβρου διαθέτει ψηφιακά ολόκληρη τη συλλογή έργων του (485.000 στο σύνολο τους) και παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για μία δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση μέσω της ιστοσελίδας του

Με δύο νέα ψηφιακά εργαλεία, το μουσείο του Λούβρου δίνει ελεύθερη πρόσβαση στις πλούσιες συλλογές του. Πρόκειται για μία νέα πλατφόρμα, η οποία συγκεντρώνει όλα τα έργα τέχνης του μουσείου σε ένα μέρος, καθώς και μια νέα, βελτιωμένη ιστοσελίδα, που είναι πιο φιλική προς το χρήστη.

Η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνήσουν τις συλλογές με διάφορους τρόπους. Διαθέτει απλές ή σύνθετες αναζητήσεις, καταχωρήσεις από επιμελητήριο και θεματικά άλμπουμ. Ένας διαδραστικός χάρτης βοηθά τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το μουσείο ανά όροφο και ανά δωμάτιο.

Η νέα ιστοσελίδα   του μουσείου χωρίζεται σε τρεις κύριες ενότητες: «Visit», «Explore» και «What’s on». Εικόνες και βίντεο είναι διαθέσιμα σε τέσσερις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Κινέζικα. Οι χρήστες μπορεί να επισκεφθούν το μουσείο μέσω tablet και υπολογιστών, παρ’ όλα αυτά η νέα ιστοσελίδα είναι σχεδιασμένη και για χρήστες κινητών. Η νέα ιστοσελίδα χωρίζει τις συλλογές σε ενότητες, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έπιπλα, υφάσματα, κοσμήματα, επιγραφές και αντικείμενα που εκτείνονται σε οκτώ τμήματα του μουσείου. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν ένα συγκεκριμένο έργο τέχνης, να περιηγηθούν στη συλλογή ανά θέμα ή να ακολουθήσουν μια θεματική συλλογή 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων