Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Εκπαιδευτική δράση – Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα

Φεβ 201621

αρχαιο θεατροΠαράλληλα με τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» προγραμματίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ η δράση με τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα».

Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους δημιουργώντας ερασιτεχνικά βίντεο μικρής διάρκειας – έως 10 λεπτά της ώρας- στα οποία θα παρουσιάζουν την ιστορία και τη λειτουργία αρχαίων θεάτρων. Τα βίντεο θα πρέπει να είναι της μορφής wmv, mp4, mov, flv ή avi και το μέγεθος τους να μην ξεπερνά τα 80ΜΒ. Πληροφορίες για τη δράση και αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr) (ert vid). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να επισκεφθούν τον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού ancienttheater.culture.gr, όπου θα βρουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες για τα αρχαία θέατρα, μηχανή αναζήτησης εκθεμάτων σχετικά με τα αρχαία θέατρα από μουσεία της χώρας και να ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια.

Δείτε  το έγγραφο ΕΔΩ

Δείτε τον κατάλογο χώρων θέασης & ακρόασης  ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net
Φεβρουάριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων